Sınırda vatan özlemi kuyruğu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sınırda vatan özlemi kuyruğu


 

Mersin, Adana ve çevre illerde yaşama tutunmaya çalışan Suriyeli sığınmacılar Kurban Bayramı’nı ülkelerinde geçirmek için Öncüpınar Sınır Kapısı’nda uzun kuyruklar oluşturuyor.

Savaş ve iç kargaşanın 7 yıldır sürdüğü Suriye’den Türkiye’ye kaçarak hayata tutunmaya çalışan Suriyeli sığınmacılar, Kurban Bayramı için, Türk Silahlı Kuvvetlerinin öncülüğünde gerçekleştirilen Fırat Kalkanı harekatıyla barış, huzur ve güven ortamının sağlandığı Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Cerablus ve El Bab bölgelerine gidiyor. Kilis Valiliği tarafından Kurban Bayramı'nda ülkelerine gitmelerine izin verilen Suriyeli Sığınmacılar Öncüpınar Sınır Kapısı’nda yüzlerce metrelik uzun kuyruklar oluşturdu. Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek için randevu alan 44 bin 322 Suriyelinin 18 bine yakını ülkelerine geçerken sınır kapısında yoğunluk yaşanıyor. Suriyeliler 7 ayrı kontrol noktasından geçtikten sonra ülkelerine gidiyor.

Öte yandan, Öncüpınar Sınır Kapısı'nda kurulan sağlık merkezinde bulaşıcı hastalıklara karşı 0-15 yaş grubundaki Suriyeli çocukların eksik aşıları yapılıyor. Rahatsızlanan Suriyelilere de sağlık ekipleri müdahale ediyor

YILLAR SONRA ÜLKELERİNE GİDİYORLAR

Muhammed Nur Naccar, 5 yıl önce savaşta ayağını kaybettiğini ifade ederek, “5 yıl önce Türkiye’ye geldim. Mersin’de yaşıyorum. Müslüman Türk kardeşlerimiz bizlere sahip çıktılar. 5 yıl sonra ayağıma kaybettiği ülkeme bayram için gidiyorum. Herkese teşekkür  ediyorum” dedi.

Suriyeli Veysel Güllü ise 5 yıldır Türkiye’de yaşadığını belirterek, “Türkiye’ye geldikten sonra ilk kez Suriye’ye Çobanbey’e gidiyorum. 20 gün Suriye’de yakınlarımı ziyaret edeceğim. Yakınlarımızı ailemizi göreceğiz. Suriye’de akrabalarımız var. Çoktandır onlar ile görüşemiyoruz. Ben İstanbul’da yaşıyorum. Bize böyle bir imkan sağlayanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA