Vatandaşın dinlenme alanı makam otoparkı oldu? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vatandaşın dinlenme alanı makam otoparkı oldu?


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin en eski yapılarından biri olan ve Büyükşehir Belediyesi hizmet binası olarak kullanılan tarihi Taş Bina’nın güney tarafında her gün binlerce insanın serinleyerek dinlendiği alandaki oturma banklarını yıkıp yerine makam araçları için duvar ördü.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Tasarım Projeleri kapsamında, hizmet binası olarak kullandığı tarihi Taş Bina’nın güney tarafında bulunan ve vatandaşların yamacında oturup serinlediği fıskiye ve havuz yıkılarak, makam araçları için otopark yapıldı.

Halkın tepkisini çeken ve güvenlik önlemleri gerekçe gösterilerek yapılan yeni düzenleme ile vatandaşların kullandığı kamusal alan bir kaldırım küçüklüğüne indirgendi. Ayrıca zeminine döşenen taşın etkisi sonucu artan sıcak ve bunaltıcı hava nedeniyle bölgedeki duraklarda otobüs ve taksi bekleyen vatandaşların mağdur olmasına neden olundu.

Her gün binlerce vatandaşın geçtiği ve dolmuş ve otobüs ve taksi durağının bulunduğu alanda yapılan duvara vatandaşların tepkisi ise yoğun oldu. Tarihi bir binanın etrafının kapatılarak duvarlar içine hapsedilmesinin Mersin’e yakışmayan bir görüntü oluşturduğunu belirten vatandaşlar, kamusala alanın sınırlanmasını da eleştirdi.

Mersin’in en eski binalarından biri olan Tarihi Taş Bina güney tarafında yıkılan fıskiye havuzu ve oturma bankları; dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan döneminde vatandaşların serinlemesi ve dinlenmesi için yapılmıştı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA