Tarsus’ta 3 adet GES ihalesi yapıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’ta 3 adet GES ihalesi yapıldı


 

Tarsus Belediyesi, ilçede elektrik kullanım maliyetlerinin yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanarak düşürülmesi amacıyla Güneş Enerjisi Santrali yapımı için şimdiye kadar 3 ihale gerçekleştirdiğini bildirildi.

Tarsus Belediyesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması amacıyla başlattıkları çalışmaları sürdürüyor. Belediyeden yapılan açıklamada bugüne kadar 3 adet Güneş Enerji Santrali ihalesi gerçekleştirildiği bildirildi. Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can imzası ile yayımlanan açıklamada gerçekleştirilen 3 GES ihalesinden 1.sinin Yeni Mahalle Pazar Yeri Çatısı, Kırklarsırtı Pazar Yeri Çatısı ve belediye tesisleri içindeki çatılar, 2. ihalenin ise Bağlar Pazar Yeri Çatıları ve Canlı Hayvan Pazarı Çatıları, 3. ihalenin ise Turkuaz Pazar Yeri Çatıları olduğunu belirtti. 

“DEVREYE GİRDİĞİNDE 3 MİLYON TL. PARA KAZANACAĞIZ’’

Elektrik harcamalarının yıllık 1 Milyon TL olduğunu açıklayan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, “Tarsus Belediyesi olarak 3.5Megawatt’lık lisansımızı aldık. Birinci etap ihalemizi gerçekleştirdik. Yeni Mahalle ve Kırklarsırtı pazar yerleri çatılarına güneş enerjisi panelleri döşenmeye başlandı. Belediye tesisleri içindeki çatıların ise alt yapısı tamamlandı, montajı için paneller bekleniyor.  Buradan 1.2megawatt elektrik üreteceğiz. Bu birinci etap olacaktır. Gerçekleştirdiğimiz ikinci etap ihalemiz ise Bağlar pazar yeri çatıları ve aynı zamanda arıtma tesisimizin orada bulunan canlı hayvan pazar yeri çatıları şu anda sözleşme aşamasında, gerçekleştirmiş olduğumuz üçüncü ihalemiz ise Şehitishak Mahallesi Turkuaz pazar yeri çatıları burası da şu anda sözleşme aşamasında, proje bittiğinde Tarsus Belediyesi 3.5megawatt’lık elektrik üretecektir. Kısacası Tarsus Belediyesinin elektrik sarfiyatı 1 milyon TL.’dir. İnşallah bu güneş enerjisi panelleri devreye girdiğinde 3 milyon TL. para kazanacağız’’ ifadelerini kullandı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA