Silifke ücretli otopark ile tanıştı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Silifke ücretli otopark ile tanıştı!


 

Silifke Belediyesi şehir merkezinde caddelerin kenarına gelişi güzel araç parklarının önüne geçmek ve trafiğin rahatlatılması amacıyla bazı caddelerde ücretli otopark uygulamasını hayata geçirecek.

Silifke Belediyesi’nin, Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) 19.07.2017 tarih ve 2017/316 sayılı Genel Kurul Kararına göre, İnönü ve Menderes Caddesi üzerinde başlatacağı ücretli otopark uygulaması Salı günü başlatacak. Trafik akışının daha düzenli sağlanması ve kent merkezi başta olmak üzere şehrin en işlek caddelerinde otopark sorununun çözülmesi için uygulamaya konulan Parkomat İşletim Sistemi, hafta içi 08:00 - 18:00 saatleri arasında yapılacak.

VATANDAŞLAR VE CADDE ESNAFLARI DESTEK VERDİ

Yol boyu otopark uygulamasının başlamasına, vatandaşlar da destek vererek, memnuniyetlerini dile getirdiler. Uygulamanın düzgün bir şekilde devam etmesi halinde çok mutlu olacaklarını ifade eden esnaflardan Murat Çalışkan, “Buralarda özellikle Pazartesi ve Cuma günleri trafik kaosu yaşanıyor. İnsanlar çok bilinçsizce hareket edip, araçlarını gelişi güzel park ediyorlar. Bu caddeler üzerinde hem trafik polisleri hem esnaflar hemde vatandaşlarımız büyük sıkıntı yaşıyorlar. Kentimiz birde turizm bölgesi olunca bu daha da çekilmez hale geliyor. Bankalar ve belediyemiz bu caddeler üzerinde yer alıyor. Özellikle İnönü ve Menderes Caddelerinde böyle bir uygulamanın başlamasından çok memnunuz” diye konuştu.

“TRAFİĞİ RAHATLATMAK VE GELİŞİ GÜZEL OTOPARK SORUNUNU ÇÖZMEK İSTİYORUZ”

Son yıllarda artan trafik yoğunluğu nedeniyle Silifke’de yıllardır otopark sorununun yaşandığını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Turgut, gelişi güzel otopark sorununu çözmek ve ana arterler başta olmak üzere yol güzergâhlarında trafiği rahatlatmak için böyle bir uygulamayı hayata geçirdiklerini kaydetti.  Başlatılan uygulama noktasında bir değerlendirme yapan Başkan Mustafa Turgut, “Vatandaşlarımız ve özellikle esnaflarımızdan gelen talepler doğrultusunda UKOME’ye böyle bir başvuruda bulunduk. UKOME bu başvurumuzu değerlendirerek olumlu bir karar verdi. Bu karar ile ilk olarak İnönü ve Menderes Caddelerinde ücretli otopark uygulamasını hayata geçiriyoruz. Uygulamadaki amacımız gelir elde etmek değil, mevcut olan yoğunluğu aza indirerek, trafik karmaşasının önüne geçmektir. Ana caddelerimizde trafik yoğunluğu nedeni ile yayalar bile yürümekte zorlanıyor” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA