Sahillere ücretsiz şezlong ve şemsiye | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sahillere ücretsiz şezlong ve şemsiye


 

Mezitli Belediyesi’ne ait sahillerde yerel imkanlarla yaptırılan şezlong ve şemsiyeler vatandaşlara ücretsiz olarak sunuluyor.

Sahillerin halkın olduğu gerçeğinden yola çıkan Mezitli Belediyesi, denize giren vatandaşların ücretsiz olarak kullanabilmesi amacıyla şemsiye, şezlong, duş ve tuvaletler yerleştiriyor. Son derece sağlıklı ve doğaya hiçbir zarar vermeden kendiliğinden yol olan hasır şemsiyeleri ise Mezitli’de yaşayan ve ‘sepetçi’ olarak adlandırılan Roman vatandaşlarımız üretiyor. Mezitli’nin kültürel zenginliklerinden olan ve yaşamlarını sepet üreterek sürdüren Roman vatandaşlar, Mezitli Belediyesi’nin ücretsiz olarak kullanıma sunduğu hasır şemsiyeler örüyorlar. Bu sayede hem aile bütçesine katkı sağlayan Romanlar, en sağlıklı ve doğada en çabuk kaybolan malzemelerden ürettikleri şemsiyeleri vatandaşın kullanımına sunmuş oluyorlar. Mezitli Belediyesi de sepetçilerin ördüğü ve doğaya zarar vermeyen malzemelerden üretilen bu hasır şemsiyeleri sahillerde denize giren vatandaşların ücretsiz olarak kullanabilmelerini sağlıyor.

“HALKIMIZA DESTEK OLUYORUZ”

Sosyal belediyeciliğin gereği olarak tüm vatandaşların refahı için çalıştıklarına dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Halkımızın en rahat kullanabilmesi için sahillerimize şezlong, şemsiye, duş gibi hizmetleri de ücretsiz sağlıyoruz. Bunları da Tece’de geçimini hasır örme işinden sağlayan vatandaşlarımıza yaptırarak, bütçelerine katkı sağlama yoluna gittik. Bu yolla aynı zamanda doğaya zarar veren malzemeler yerine kendiliğinden yok olan doğal malzeme kullanmış oluyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan hizmetlerin korunmasının hizmet yapmaktan daha önemli olduğuna da dikkat çeken Başkan Tarhan, “En büyük sıkıntımız, halkımızın ücretsiz olarak kullanması amacıyla koyduğumuz, şemsiye, şezlong ve WC’lerin art niyetli kişiler tarafından tahrip edilmesidir. Her bölgeye güvenlik koyma imkânımız bulamıyoruz. Yapılan bu hizmetleri korurken en büyük görev yine vatandaşlarımıza düşüyor. Böylesi durumla karşılaştıklarında uyarıda bulunsunlar ve emniyet güçleriyle irtibata geçsinler” şeklinde uyarıda bulundu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA