Toroslar’da kadınlara kanser taraması | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toroslar’da kadınlara kanser taraması


 

Toroslar Belediyesi, Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi ve KETEM işbirliğiyle kadınlara; kanserde erken teşhis için ücretsiz sağlık taraması yaptırdı.

Toroslar Belediyesi, Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi ve KETEM’in İşbirliği ile düzenlenen etkinlikte, ilçe belediyesi’nin servisleriyle evlerinden alınan kadınlar, Halkkent Mahallesi’nde bulunan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) getirilerek, kanser taramasından geçirildi. Aynı zamanda uzman doktorlar eşliğinde KETEM araçlarıyla köyler gezilerek kadınlara hastalık hakkında uyarıcı bilgilendirme eğitimleri de verildi. Hastalık hakkında bilgilendirme eğitimlerini veren kontrollerini yapan Toroslar Toplum Sağlığı Merkezi’ne bağlı Sağlıklı Yaşam Merkezi Hekimi Dr.Özlem Delibaş, kadınlarda en çok görülen kanser türlerinin; meme, rahim ve kolon kanseri olduğunu vurgulayarak, kanserde erken teşhisin tedavinin başarısı açısından önemli olduğunu söyledi.

“MEME KANSERİ 8 KADINDA BİR GÖRÜLÜYOR”

KETEM’de; meme, rahim ve kolon kanserlerinin taramasını ücretsiz yaptıklarına dikkat çeken Dr. Özlem Delibaş, “Meme kanseri 8 kadında bir görülen ve ölüme sebep olan bir kanser türüdür. Bayanların meme kanserinden korunması için erken evrede ve hatta meme kanseri olmadan önce erken teşhisin konularak tedavinin yapılması hayat kurtarıcıdır. Onun için bu taramaların önemi çok büyüktür.40 yaşının üzerindeki bayanlarımıza 2 yıl da bir mamografi çekerek onların erken evrede taramalarını sağlıyoruz ve birçok hastayı da erken evrede yakalayıp ameliyatla, radyoterapi ve kemoterapi ile sağlığına kavuşturuyoruz” dedi.

BAŞKAN TUNA; “ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR”

Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da, son günlerde özellikle kadınlarda göğüs kanseriyle ilgili bulguların artması nedeniyle Sağlık Müdürlüğüyle ortaklaşa KETEM merkezi kurduklarının bilgisini vererek, toplum sağlığına büyük önem verdiklerini söyledi. Tuna; “Erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Köyden kente tüm mahallelerimizden kadınlarımızı servislerle alarak bu merkezimize getirerek, sağlık taramasından geçiriyoruz.  Hedefimiz, KETEM’de kadınlarımızın iki yılda bir periyodik olarak sağlık kontrollerini yaptırmalarıdır. Erken teşhis hayat kurtarır düşüncesi ile tüm vatandaşlarımızı Halkkent Mahallesi Eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi karşısında bulunan KETEM’e bekliyoruz” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA