BORÇLANMAYA DEVAM.. | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BORÇLANMAYA DEVAM..


 

Büyükşehir Belediye Meclisinde geçtiğimiz birleşimde yaşanan borçlanma tartışması son meclis toplantısında da devam etti. Meclisteki AKP Grubu borçlanmadan gelecek 200 Milyon liralık bütçenin tamamının asfalt işlerine harcanacağını öne sürerek teklife ret oyu verdi.

Başkan Burhanettin Kocamaz ise daha önceki dönemlerde aldıkları 400 Milyon Liralık borçlanma hakkının yaklaşık olarak 90 Milyon Liralık bölümünü kullandıklarını hatırlatarak; AKP grubuna çattı. Kocamaz “Siz buna evet de deseniz, hayırda deseniz daha önce aldığımız yetkiye dayanarak biz bu krediyi kullanırız. Gerekirse başka bankaya gideriz” açıklaması yaptı. 

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı ikinci birleşim toplantısı Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Başkanlığında yapılan meclis toplantısı yapılan yoklama işlemi ile başladı. Büyükşehir Meclisi’nin bu ayki ikinci toplantısına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can,  mazeret bildirilerek katılmadı. Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Komisyonlardan gelen 39 rapor ve idareden gelen 2 konu görüşülerek karara bağlandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisinin bu toplantısında da Başkan Burhanettin Kocamaz’a verilen İller Bankasından 200 Milyon Liralık borçlanma yetkisi tartışması yaşandı. Meclisteki AKP Grubu borçlanmadan gelecek bütçenin tamamının yol ve asfalt işlerine ayrılacağını öne sürerek teklife ret oyu vermesine rağmen borçlanma yetkisi oy çokluğu ile kabul edildi.  

AKP GRUBU HEPSİ ASFALTA HARCANAK KARŞIYIZ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin geçtiğimiz günlerde Çamlıyayla’da yapılan Meclis toplantısında çıkan borçlanma tartışması bu meclis toplantısında da devam etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi sorumluluk sınırları dâhilinde muhtelif bulvar ve caddelerde kırsal grup yollarında toprak, tesviye, üst yapı, alt yapı ve sanat yapıları yapım ihalesinde kullanılmak üzere, İller Bankası’ndan 200 Milyon Lira’ya kadar kredi talep etme hakkı istenmesine tepki gösteren AKP grubu tekliften önce ret oyu vereceğini açıkladı. AKP Grubu adına söz alan AKP’li Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya, borçlanma ilde elde edilecek bütçenin şehrin öncelikli otopark ve 3. Çevre yolu sorunları yerine tamamının asfalt ve yol yapımına harcanacağı için kabul etmeyeceklerini açıkladı AKP’li Yerlikaya, “2017 bütçesi yapılırken biz 400 Milyon Liralık borçlanma yetkisine oy birliği ile destek verdik, geçmesini sağladık. Çünkü idare bizden yapmak istediği yatırımlara karşı bir bütçe talep ediyordu. Bizde bu idarenin önünü açalım diye tüm meclis üyeleri olarak teklifi kabul ettik. Ama bu yıl içerisinde İller Bankası’ndan 70 Milyon Lira peşinden de 20 Milyon Lira borçlanıldı. Yani bu yıl toplamda 90 Milyon Lira borçlanıldı. Şuanda 200 Milyon Lira daha borçlanılmak isteniyor. Biz AKP Grubu olarak bu son borçlanmanın hepsinin asfalt ve yol yapımına harcanacağını düşünüyoruz. Eğer 200 Milyonluk bütçenin tamamının asfalt ve yola harcanmayacağını bilsek biz bu teklifi destekleriz. Bu şehrin öncelikli sorunları varken örneğin en azından bu borçlanmanın 100 Milyon Lirası şehrin içinde yapılacak 3 otoparkı karşılasa ya da 3. Çevre yolu bitirilebilse ya da şehir merkezi ile ilgili bir sorun çözülse biz de destek vereceğiz. Ancak borçlanmadan gelecek bütçenin tamamı asfalta, yola, kırsaldaki bazı yollara harcanacak. Ama şehrimizin önceliği bu olmadığı için bütçe olsa dahi biz önceliklerden sonra bunların yapılmasını istiyoruz. Bu nedenlerle bu teklifi biz AKP Grubu olarak kabul etmiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

KOCAMAZ ”YETKİ BİZDE, BİZ BU KREDİYİ KULLANIRIZ.”

Bunun üzerine yeniden söz alan Kocamaz “Aldığımız borçlanma yetkisinin 80 ila 90 Milyon Liralık bölümü harcanmış durumdadır. Siz buna evet de deseniz, hayırda deseniz daha önce aldığımız yetkiye dayanarak biz bu krediyi kullanırız. Eğer hayır çıkarsa biz gideriz iller bankası dışındaki bankalardan alırız. Bu meclis kararı İller Bankası’nın istediği bir prosedürdür sadece. Zaten biz o 400 Milyon Liralık borçlanma yetkisini almışız. Burada siz işin detayı ile uğraşıyorsunuz. Alacağımız borçlanma bütçesi ile yakın bir zamanda Üniversite caddesindeki Bat – Çık Projesine, spor salonu, engelliler ile ilgili merkezler ile ilgili projelere başlıyoruz. Siz zannediyorsunuz ki sadece bu bir tek konudur. Bu borçlanmanın içinde elbette asfalt ve yol projeleri de olacaktır. Cumhuriyet tarihinde yüzlerce hükümet gelmiş bizim kırsaldaki garibanlar şosede gitmeye devam etmiş, bırakın adamlar ömürlerinin sonunda bile olsa asfalttan gitsinler. Bu durumda kimseyi rahatsız etmez herhalde. Bizim kırsal bölgelerde birçok etkinliğimiz olacak. Bu etkinliklere katılında kırsal kesimdeki vatandaşların taleplerini onlardan dinleyin. Bu talepleri kendiniz orada tespit edin. Bu zamana kadar yapılmadı bundan sonrada yapılmayacak anlamına da gelmemeli” dedi.

Görüş beyanlarından sonra yapılan oylamada Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a İller Bankasından 200 Milyon Liralık borçlanma yetkisi veren teklif AKP grubunun ret oylarına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

“EKMEĞE ZAM TEKLİFİ RED OYLARINA RAĞMEN KABUL EDİLDİ”

Meclis toplantısında belediye ekmeğine yapılacak zam ile ilgili olarak ilgili teklif görüşüldü. Mersin Büyükşehir Belediyesi Bütçe İçi İşletmeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Ekmek Fabrikası’nda (MER – EK) üretim maliyetlerinin artması sonucu ücret tarifesinin değişikliğinin sağlanması amacıyla meclis gündemine getirilen teklif, CHP’li meclis üyelerinin ret oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA