İlginç iddia! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İlginç iddia!


 

Tarsus Cezaevi’nde kadın tutsak, 6 aylık bebeğiyle çıplak biçimde X-Ray cihazından geçirildi

Dihaber’in haberine göre, Mersin'in Toroslar ilçesi Demirtaş Mahallesi'nde oturan 9 aylık hamile Remziye Baskak, 5 Ağustos günü "Örgüte yardım ve yataklık etmek" iddiasıyla kesinleşmiş cezası olduğu gerekçesiyle tutuklanarak Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi'nde gönderildi. Avukatı tarafından infazın ertelenmesi talebiyle yapılan başvurunun kabul edilmesi ardından Baskak, 14 Ağustos'ta infazı 6 ay ertelenerek tahliye edildi. Önceki gün tahliye edilen Baskak, işkence haberleri ile gündemden düşmeyen Tarsus Cezaevi'nde yaşanan hak ihlallerinin yanı sıra tutukluların yaşadıklarını anlattı.

Yapımı tamamlandıktan sonra cezaevine sevk edilen tutuklulara çıplak aramanın dayatıldığını ve kabul etmeyenlere keyfi hücre cezası ile görüş yasağı verildiğini kaydeden tutsak Remziye Baskak, kendisinin de çıplak aramaya dayatmasına maruz kaldığını söyledi. Baskak, daha sonra gardiyanların bu dayatmadan vazgeçerek, “Sen hamile olduğun için sana tolerans gösterelim” dediğini aktardı. Hamilelik kontrolleri için cezaevi idaresine başvurduğunu ifade eden Baskak, revire kelepçeli bir şekilde götürüldüğünü söyledi. Kelepçe ile yürümekte zorlandığını kaydeden Baskak, "Gardiyanlara 'Yürümekte zorlanıyordum bu yüzden kelepçe takmayın' dedim. Ama beni kelepçeli bir şekilde revire götürdüler. O halimle götürülmeme rağmen kontrol edilmeden geri getirildim" diye konuştu.

Kendisinin maruz kaldığı hak ihlallerinin dışında diğer tutuklu kadınların yaşadıklarına da değinen Baskak, "Bir hafta önce 6 aylık bebeği olan bir tutuklu getirildi. Getirilen bu tutuklu ve 6 aylık bebeği çıplak bir şekilde x-ray cihazından geçirildi" dedi. 6 aylık bir bebeğin çıplak şekilde x-ray cihazından geçirilmesinin sağlıklı olmadığını anlatan Baskak, birçok tutukluya telefon yasağının verildiğini vurguladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA