Hedef olimpiyat! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hedef olimpiyat!


 

Türk atletizminin yıldızı parlayan genç yeteneklerinden biri olan Şevval Ayaz, 5 yıl önce beden eğitimi öğretmeninin teşvikiyle koşmaya başladı, o günden bu yana da durmaksızın koşmaya devam ediyor. Katıldığı yarışmalarda aldığı madalyaların sayısını bile hatırlamayan Şevval, sadece bu yılın ilk 7 ayında koştuğu 40 yarıştan 35’inde altın madalya kazandı. Türkiye’yi uluslararası alanda temsil ederek, gümüş ve bronz madalyalar dışında üç kez dünya şampiyonu olarak Türkiye’nin ve Mersin’in gururu olan Şevval, bu yıl Belarus, Ukrayna, İtalya, Bursa, Fransa ve Kenya’da yapılan uluslararası yarışlarda Türkiye’yi temsil etti.

Haftanın 6 günü, günde 3 saat antrenman yapan, Haziran 2017’de Ankara’da düzenlenen Türkiye Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda 100 metre engelli branşında 13.32 saniye ile Türkiye rekoru kıran Şevval, Temmuz 2017’de Kenya’da katıldığı yarışmada 13.20 saniye ile rekorunu yeniledi. Fransa’nın Nancy kentinde 24-30 Haziran 2017 tarihleri arasında 31 ülkeden 650 atletin katılımıyla gerçekleştirilen Okul Sporları Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 100 metre engellide altın madalya kazanana Şevval, bir başarıya daha imza attı. Bugüne kadar aldığı tüm madalyaları büyük bir sehpasının üstünü tamamen kaplayan, üçü dünya şampiyonluğu olmak üzere 102 madalyası bulunan Şevval’in hedefinde 2020 olimpiyatlarında şampiyon olmak var.

Şevval, hedeflerini ve duygularını şöyle anlattı: “2014 yılında milli takıma seçildim. 16 Eylül’de yapılacak Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda hem Türkiye’yi hem Fenerbahçe Spor Kulübü’nü temsil edeceğim. Bundan sonraki hedefim, olimpiyata gitmek ve madalya kürsüsünde İstiklal Marşımızı okutmak. Güzel şeyler yapmak ve güzel dereceler almak istiyorum”. Tüm başarılarında en büyük destekçisinin ailesi olduğunu vurgulayan Şevval, “Ailem her zaman yanımda oldu, her zaman bana destek verdi. Benimle birlikte her gün stada geldiler ve en zor anlarımda beni motive ettiler. Ayrıca, kulübüm Fenerbahçe, antrenörüm Fahri Özen ve arkadaşlarım da bana destek oldu. Herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Genç sporcunun antrenörü Fahri Özen de Şevval’in atletizmi çok sevdiğini, başarılı oldukça da kendisini geliştirdiğini söyledi. Özen, “Şevval’in önü açık, olimpiyatlara gidecek en genç sporculardan biri olacak” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA