Silifke derdini Vali Su’ya anlattı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Silifke derdini Vali Su’ya anlattı


 

Vali Ali İhsan Su, Silifke ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyaret esnasında Vali Su’ya İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Yusuf Ziyaeddin Cavlak ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de eşlik etti.

Kaymakamlık binası önünde Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Ali İhsan Su ilk olarak Şeref Defterini imzaladı. Ardından Kaymakam Cinbir ile birlikte kamu kuruluşu niteliğindeki meslek örgütleri başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile bir araya gelen Vali Su, bir süre onlarla sohbet etti. Kaymakam Cinbir ile de ayrıca bir görüşme gerçekleştiren Vali Ali İhsan Su, ilçede hali hazırda devam eden ve yapılması planlanan yatırımlar ile ilgili brifing aldı.

Vali Su, burada yaptığı konuşmada Silifke’nin tarımı, turizmi ve tarihiyle Mersin’in en önemli ilçelerinden biri olduğuna değinerek, kamu yönetimi, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte el ele ilçeyi çok daha iyi yerlere getirmek için çalışmalar yürütüleceğini kaydetti.

VALİ SU, OSB MÜTEŞEBBİS HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Kaymakamlık ziyareti sonrasında Silifke Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne gelen Vali Ali İhsan Su, burada OSB Müteşebbis Heyeti ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından yeni OSB hizmet binasında incelemelerde bulunarak bilgi alan Vali Su, OSB içerisinde araç üstü ekipman üreten bir tesiste ve bir mermer fabrikasında incelemelerde bulundu.

 Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Selçuk Üniversitesi işbirliğiyle restorasyon ve kazı çalışmaları yürütülen Silifke Kalesi’nde de incelemeler yapan Vali Ali İhsan Su, kazı faaliyetleri ve restorasyon çalışmaları hakkında Kazı Başkanı Prof. Dr. Ali Boran’dan bilgi aldı. Burada Silifke ziyaretini takip eden basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali Su, Kalenin restorasyon çalışmalarının bir an önce tamamlanarak turizme kazandırılacağını kaydetti.

ESNAF VE VATANDAŞLARDAN VALİ SU’YA YOĞUN İLGİ

Silifke Kalesindeki incelemelerinin ardından ilçe merkezinde bulunan Atatürk Caddesini dolaşan Vali Ali İhsan Su’ya esnaf ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Esnafa hayırlı işler dileyen, onların sorun ve taleplerini dinleyen Vali Su, esnafın yanı sıra vatandaşlarla da yakından ilgilendi.

Esnaf gezisinin ardından Anadolu Lisesi ve Silifke Kültür Merkezi inşaatlarını da gezerek bilgi alan Vali Ali İhsan Su, incelemelerine Taşucu Mahallesinde devam etti.

TAŞUCU MAHALLESİ’NDE DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Taşucu’nda ilk olarak önümüzdeki dönemlerde Öğretmenevi olarak hizmet vermesi değerlendirilen Taşucu Kültür Merkezini gezen Vali Su, incelemelerine Taşucu Limanı’nda devam etti. Liman Başkanı İshak Özdemir’den bilgi alan Vali Ali İhsan Su, son olarak Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. (TDİ) Taşucu Liman İşletmesi’nde de ( Eski SEKA) incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA