Haşere ile mücadele başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Haşere ile mücadele başladı


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerinin yürüttüğü titiz çalışmalar, Mersin genelinde devam ediyor.

Özellikle yaz aylarında ağaçlar, dereler, logarlar, kanalizasyonlar, su birikintileri, apartman bodrum katlarında sivrisinek, karasinek, hamam böceği ve fare gibi canlıların üreme döneminden itibaren ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Haşere ile mücadeleyi 12 aya yayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, kayıt altına aldığı noktalarda periyodik olarak ilaçlama çalışmaları yapıyor. CBS (Coğrafi Bilgi Sistemi) kullanılarak 398 personel, 101 araç, 72 adet ULV, 10 Adet pulvalizatör, 8 adet missblower, 8 adet termal fog, 33 adet holder ve 25 adet atomizör ile hizmet eren Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılının ilk altı ayında il genelinde 187 bin 656 noktada ilaçlama çalışması yaptı.          

Yılın belirli periyotlarında yapılan ilaçlamalar ile Mersin’de vatandaşların haşerelerden uzak sağlıklı bir yaşam sürdürmesi için çalışmalarına aralıksız devam eden Büyükşehir Belediyesi, haşere ilaçlamalarında doğal dengeyi gözeterek, çevre ve insan sağlığına zararsız biyolojik ürünlerle ilaçlama yaparken, ilaçlama programını doğaya en az ilaç salacak şekilde, ağırlıklı olarak larva ilaçlaması şeklinde yapıyor. Uçkun haldeyken havaya ilaç atılması yerine haşerelerle üreme kaynaklarında çevreye zarar vermeden biyolojik yolla mücadele ediliyor. Çalışmaların devam edeceğini söyleyen yetkililer, kendilerine ulaşan her şikâyeti değerlendirmeye alarak müdahale ettiklerini belirtti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA