EKMEĞE ZAM GELİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EKMEĞE ZAM GELİYOR!


 

Her bayram öncesi gündeme gelen ekmek zammı iddiaları somutlaştı! Büyükşehir Belediyesi bünyesinde düşük gelirli vatandaşlar için ekmek üretimi yapan MER-EK, giderlerini karşılayamadığı için fiyat artırımı istedi!

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2004 yılında hizmete girmesine rağmen yerel seçimler haricinde hiçbir dönemde düzenli üretim yapmayan, ancak eksiklerinin giderilmesinin ardından 2016 yılında bir daha kapanmamak üzere hizmete açılarak vatandaşa hizmet vermeye başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası (MER-EK) üretimini aralıksız sürdürüyor.

Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli ilçelerinde kurulan toplam 55 ekmek büfesi ile vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan MER-EK Fabrikası’nda günlük 26 bin ekmek üretiliyor. MER-EK Fabrikası’nda somun, kepek, çavdar, somun roll, kepek roll, susamlı ve francala olmak üzere toplam 7 çeşit ekmek üretiliyor. Fabrikada üretilen ekmeğin 18 bin 500 adedini somun ekmek, 5 bin adedini roll ekmek, bin 500 adedini kepekli ekmek oluştururken, bin adedini de çavdar ekmeği oluşturuyor.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen talep üzerine 27 noktada hizmet veren büfelere 30 büfe daha ekleyecek. Halk ekmek büfelerinde, 250 gr somun ekmek 60 kuruştan satışa sunulurken, kepekli ekmek 75 kuruştan, 50 gramlık roll ekmek ise tekli olarak ve beşli paketlerde tanesi 15 kuruştan satılıyor.

ZAM TEKLİFİ KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK

Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da her fırsatta çalışmaları ile övündüğü ekmek fabrikası, giderlerini karşılayamadığını açıkladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi tatil sonrası Ağustos ayı birinci birleşim toplantısında gündeme gelen teklif ile MER-EK, giderlerini karşılayamadığı gerekçesiyle ürettiği ürünlerin fiyat tarifesinin yeniden belirlenmesi için teklif verdi. İlgili teklif; Plan Bütçe, Ekonomik Kalkınma ve Turizm Komisyonlarına havale edildi. Komisyondan çıkacak karara göre MER-EK ürünlerine zam yapılacak. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA