KARAYOLLARI: “GECİKME BİZDEN KAYNAKLANMADI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KARAYOLLARI: “GECİKME BİZDEN KAYNAKLANMADI”


 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 10 No’lu Akaryakıt, LPG, Madeni Yağ ve Enerji Meslek Komitesi temsilcileri, Komite Başkanı Eşref Akdoğan Başkanlığında yapımı devam eden Liman Hal Köprülü Kavşağı şantiyesini ziyaret ederek Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü görevlilerinden çalışmaların son durumuyla ilgili bilgi aldı. Başkan Akdoğan’a Başkan Yardımcısı Yavuz Çağır, Meclis Üyesi Mesut Selim Özcömert ile sektör temsilcisi Yasin Zorlu eşlik etti. Devam eden inşaat nedeniyle Mersin’in ana girişinin kapanıp ulaşımın alternatif yollar üzerinden sağlanmasının ardından hat üzerinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonlarında yaşanan sıkıntılar sonrası sektör temsilcileri harekete geçti. Çalışmaların hızlandırılıp üç vardiyaya çıkarılarak köprünün hızla tamamlanması talebinde bulunan sektör temsilcilerine, “Teknik imkanlar elverdiği ölçüde çalışmalarımızı hızlandırmaya başladık. Yan yolları yılbaşında, çalışmanın tamamını ise 2018 yılı Haziran ayında tamamlamayı hedefliyoruz” yanıtı geldi.

“SÖZ VERDİĞİMİZ TARİHTE PROJEYİ TAMAMLAMAK İSTİYORUZ”

Mersin Adana arasını kapsayan 60 kilometrelik yolun, Karayolları Bölge Müdürlüğü Yatırım Planı’na alındığını kaydeden Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü Üstyapı Başmühendisi Mehmet Yaşar Göktepe, çalışmanın etap etap tamamlanacağını, hali hazırda bu yolun 8 kilometrelik en zor kısmının ihalesinin yapıldığını hatırlattı. Proje sona erdiğinde Mersin ile Adana arası yolun 8 şeride çıkacağını bildiren Göktepe, şunları söyledi: “Birçok ilde projemiz olmasına rağmen bölge müdürümüz bu projeye büyük önem veriyor. Her 15 günde bir toplanarak yaşadığımız sorunları konuşup çözüm yolları arıyoruz. Teknik ve bürokratik sorunların çözülüp engellerin aşılması adına her türlü özverili çalışma sürdürülüyor. Bizden kaynaklı olmayan bazı gecikmeler oldu. Ama hedeflerimize ulaşabilmek adına bir günde teknik anlamda kullanabileceğimiz maksimum süreyi kullanarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreçte de böyle çalışmaya devam edip söz verdiğimiz tarihte projeyi tamamlamak istiyoruz.”

“BAYRAMA KADAR ALTYAPININ UYGUN HALE GETİRİLMESİ SÖZÜNÜ ALDIK”

Birçok yerde altyapı çalışmalarındaki sıkıntılar nedeniyle gecikmeler yaşandığına dikkat çeken Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü Kontrol Şefi Yaşar Özer, “Yer altında MESKİ’nin kanalizasyon ve içme suyu hatları, TEDAŞ’ın hatları bulunmakta. Bunların taşınması zaman alıyor. Bu hatlar taşınmadan yeni fore kazıklar çakmamız ve temel atmamız mümkün değil. İlgili kurumlardan bayrama kadar altyapının uygun hale getirilmesi sözünü aldık. Bayram sonrası eksik kazıklarımızı da tamamlayıp temel atmaya başlayacağız” dedi. İhale kapsamında önceliği Liman Hal Köprülü Kavşağı Projesi’ne verdiklerini kaydeden Özer, ardından Bekirde Kavşağı ve son olarak da Deliçay Köprüsünün yeniden inşa edileceğini söyledi. Bu çalışmaların daha kısa süreceğini bildiren Özer, çalışmaların tümü tamamlandığında Adana’dan Mersin’e gelişte GMK ve İsmet İnönü Bulvarlarına aralıksız ulaşımın sağlanmasının mümkün olacağını bildirdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA