GÖZ GÖRE GÖRE ACI İÇİNDE ÖLDÜ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖZ GÖRE GÖRE ACI İÇİNDE ÖLDÜ!


 

Mersin’de bir dere kenarında sahibi tarafından hastalığı nedeniyle ölüme terk edilen kahverengi bir at, tüm çabalara rağmen kurtarılamazken, atı kurtarmak için yetkililere haber vermeyen sahibi aranıyor.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de bir dere kenarında ölüme terk edilen hasta bir at, Tarsus Hayvanat Bahçesi veterinerlerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Hasta olan ve bacaklarında ve boynundaki deride çürüme olduğu görülen atı, sahibi bir dere kenarında ölüme terk etti. Gelen ihbarlar üzerine harekete geçen Mersin Hayvan Severler Derneği Üyeleri ile Tarsus Hayvanat Bahçesi veterinerlerinin atı kurtarmak için yaptığı çabalardan da sonuç alınamadı. Veterinerler Ağır enfeksiyon ve enfeksiyona bağlı olarak oluşan sıvı kaybından (Dehidrasyon) dolayı çektiği acılara dayanamayıp hayatını kaybeden atın, tedavisine daha önceden başlanması durumunda hayatının kurtarılabileceğini ancak tedaviye geç kalındığını açıklaması yürekleri dağladı.

 

“SAHİBİ OLACAK İNSAN BU ATI DERE KENARINA BIRAKIP KAÇTI”

Konuyla ilgili olarak Mersin Hayvanseverler Grubundan bir yetkiliden yapılan açıklamada “Veterinerin söylediğine göre vücudundaki enfeksiyon en az 1 haftalıkmış. Ve sahibi olacak insan bu atı dere kenarına bırakıp kaçtı. Kelimeler boğazımızda düğümleniyor. Ne yazacağımızı bilemiyoruz. Bu zavallı hayvanların yaralanmasına ve ölmesine kimler sebep oluyorsa bin katını yaşarlar umarız. Daha önce duyarlı bir vatandaşımız bize telefon açmıştı. Hasta olan bir atın bir at arabasının arkasına bağlanarak gezdirildiğini belirtti. Bize gelen beyanat üzerine zaman kaybetmeden harekete geçtik. Ancak tüm çabalarımıza rağmen atın yerini bulamadık. İki gün sonra başka bir vatandaş bize ulaştı ve atı gördüğünü söyledi. Atı bir dere kenarında ölüme terk edilmiş halde bulduk. Fotoğraflarını çekerek Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne haber verdik. Büyükşehir Belediyesi bizi Tarsus Hayvan Barınağı’na yönlendirdi. Çünkü orada at gibi hayvanların tedavileri için gerekli olan ekipmanlar vardı. Daha sonra barınak ekipleri gelip atı barınağa götürdü. Aradan iki gün geçtikten sonra yetkilileri bilgi almak için aradık. Atın aşırı su kaybı ve enfeksiyondan öldüğünü söylediler. Atı oradaki dereye bırakan kişiyi araştırdık ancak bulamadık” cümleleriyle tepkisini dile getirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA