Gecikmeye Vali el attı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gecikmeye Vali el attı!


 

Mersin-Adana yolnda süren çalışmalarda yaşanan gecikmeye ilişkin tartışmalar sürerken Vali Su, bölgeye çıkarma yaparak incelemelerde bulundu.

Temel atma töreni 27 Ağustos 2016 tarihinde yapılan ve 2 yılda tamamlanacağı açıklanan Adana-Mersin D-400 Karayolu Genişletme Projesi’nde bir yıl geride kaldı.

Liman Kavşağı’ndan Tarsus yönüne doğru ilk 8 kilometrede başlatılan kavşak ve genişletme çalışmaları nedeniyle yolun trafiğe kapatılması bölgede çalışan vatandaşları mağdur etti. Mersin Limanı ve Serbest Bölge başta olmak üzere Çukurova Kalkınma Ajansı, Mersin Ticaret Borsası, Türk Silahlı Kuvvetleri ve bazı özel firmalara ait kuruluşların faaliyet gösterdiği bölgedeki kurumlarda çalışan vatandaşlar işyerlerine ulaşmakta büyük zorluk yaşıyor.

VALİLİK VE AKP MESKİ’Yİ SUÇLAMIŞTI!

Çalışmaların gecikmesi ile tartışmaları da beraberinde getirdi. Gecikme ile ilgili olarak ilk eleştiri Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’ne yöneltildi. MESKİ’nin gereken çalışmaları zamanında yapmadığına dair gerek hem Mersin Valiliği hem de AKP il başkanlığından arka arkaya tepki gelmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise yaşanan gecikmelerin kendilerinden kaynaklanmadığını söyleyerek topu, karayolları başta olmak üzere TEDAŞ ve diğer altyapı çalışmaları yürüten kurumlara atmıştı.

İLGİLİ TÜM KURUMLARDAN BİLGİ ALDI

Yaşanan tüm bu gerilim günden güne tırmanırken ve vatandaşın mağduriyeti sürürken Mersin-Adana D-400 Karayolu Liman, Hal Kavşağı arasında yapımı devam eden yolun, yapım ve genişletme çalışmalarını inceledi. Şantiye binasında, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, MESKİ, Telekom ve yüklenici firma yetkililerinden yapımı devam eden yol çalışmaları hakkında brifing alan Vali Su, burada yaptığı konuşmada, Mersin’in önemli projelerinden biri olan D-400 Karayolu Liman, Hal Kavşağı ve Kazanlı yol yapım çalışmalarının tamamlandığında, liman trafiğinde yoğunluğun azalacağını ve Mersin’e birçok açıdan değer katacağını belirtti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA