“İmzalanacak TİS’in hiçbir karşılığı ve ciddiyeti yoktur” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İmzalanacak TİS’in hiçbir karşılığı ve ciddiyeti yoktur”


 

KESK Mersin Şubeler Platformu, TİS Görüşmelerinde KESK’in Hükümet tarafından gönderilen bir yazı ile devre dışı bırakılmasına karşı başlattığı imza kampanyasını sürdürürken, Hükümet ile Memur – Sen arasında imzalanacak TİS’in kendileri için hiçbir ciddiyeti ve karşılığının olmayacağını açıkladı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı sendikaların oluşturduğu Mersin Şubeler Platformu, Özgür Çocuk Parkı’nda Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı ile sendikalar arasında devam eden 4. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde AKP Hükümeti tarafından yayımlanan bir yazı ile KESK Heyetinin devre dışı bırakılmasına karşı başlattığı imza kampanyasını sürdürüyor. Kurdukları stantta vatandaşlardan imza toplayan KESK Mersin Şubeler Platformu, TİS masasında görüşülmesini talep ettiği “OHAL’in kaldırılması, KHK’ların geri çekilmesi, ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine geri dönmesi ve Kayyumların geri çekilmesi şeklinde 4 maddeyi ve diğer taleplerini vatandaşlara bildiri dağıtarak anlatıyor. 2018 – 2019 yıllarını kapsayan, 3 milyon kamu emekçisini, 2 milyon kamu emekçisi emeklisini ve ailelerini ilgilendiren 4. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde gelinen son süreç ile ilgili basın toplantısı düzenleyen emekçiler, açıklanacak bu şekilde imzalanacak TİS’in kendileri için hiçbir ciddiyet ve karşılığının olmayacağını vurguladı.

 

“KABUL ETMİYORUZ, ETMEYECEĞİZ”

Açıklamayı yapan KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, TİS görüşmelerinin OHAL gölgesi altında yapıldığını hatırlattı. OHAL döneminde yapılacak TİS’in Kamu emekçilerinin ihtiyaçlarını karşılayamayacağını ve sorunların daha da büyütüleceği uyarısında bulunan Muşlu, KESK’in anti demokratik ve hukuksuz yöntemlerle TİS görüşmelerinin dışına atılmaya çalışıldığını belirterek “Konfederasyonumuzun 27 Temmuz 2017 tarihinde TİS taleplerini açıklaması ve ilk dört talebimizin OHAL’in kaldırılması, KHK’ların geri çekilmesi olduğunun anlaşması üzerine siyasi iktidar TİS sürecine hukuksuz bir müdahalede bulunarak darbe yapmıştır. 4688 sayılı yasanın anti demokratik çerçevesi dahi TİS görüşmelerine katılmamızı içermekteyken, AKP bir yazı ile KESK’i TİS masasından çıkarmak istemiştir. Dayandıkları ve güç aldıkları yer ise OHAL ve AKP sivil darbesidir. OHAL’e sığınarak TİS’e kimlerin katılacaklarını, kimlerin katılmayacaklarını belirlemek istiyorlar. Bunu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz” dedi.

“TİS’İN HİÇBİR KARŞILIĞI VE CİDDİYETİ YOKTUR”

KESK’in TİS hakkını elde etmek için en çok bedel ödeyen Konfederasyon olduğunu kaydeden Muşlu, Memur – Sen’e sert eleştirilerde bulunarak şunları söyledi: “Memur – Sen daha ortada yok iken KESK, TİS hakkımızın engellenmemesi için alanlarda, sokaklardaydı. Bu skandala rağmen içeride oturan Memur – Sen’in ödediği zerre kadar bir bedel yoktur. İhraç edilen üyelerine sahip çıkmayan, binasından bile içeri almayan, TİS’te kendi emeklileri için ayrıcalık isterken kamu emekçilerine enflasyon oranında zamları layık gören, Hükümete hazretleri diyen bir konfederasyondan başka da bir şey beklenmez. Artık TİS’in tek gündemi, OHAL’in kaldırılması, KHK’ların geri çekilmesi ve ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesidir. İş güvencemize dokunulmamasıdır. Bunlar gerçekleşmeden ne TİS yapma ne de TİS görüşmelerinin kamu emekçileri lehine sonuçlanma olanağı yoktur. Yapılacak görüşmelerin AKP ve Memur – Sen arasında önceden üzerinde anlaşma sağlanan satış sözleşmesinin ilan edilmesi dışında hiçbir karşılığı ve ciddiyeti yoktur. OHAL hukuksuzluğunda, aileleriyle birlikte milyonlarca vatandaşın ihraçların sonuçlarından etkilendiği, konfederasyonumuzu ve yüz binlerce üyesinin iradesini temsil eden yürütme kurulu  üyelerimizin dahi dışında tutulduğu göstermelik TİS sürecinin içinde yer almayacağız. AKP faşizmini durduracak olan kamu emekçilerinin fiili ve meşru mücadelesidir. Geliştireceğimiz ve yükselteceğimiz de bu mücadeledir” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA