“Kent yandaş şantiyesine döndü” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Kent yandaş şantiyesine döndü”


 

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ı kenti yandaş şantiyesine çevirmekle suçlayarak, birçok projenin hala tamamlanamadığını yapılan projelerinde uygunsuz olarak inşa edildiğini aktardı.

Haber Merkezi

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesi tarafından ilçeye yaptırılan projeleri değerlendirdi. Özellikle Kuşlu Cami Meydanı ile sokaklardaki kaldırım projeleri nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’a sert eleştirilerde bulunan Ali İlk, 2014 yerel seçimlerin üzerinden 41 ay gibi bir süre geçmesine rağmen, yapılacaklarının taahhüt edildiği birçok projenin tamamlanamadığını hatırlatarak “Kocamaz'ın 20 yılda yapmış olduğu yapboz, ne yazık ki +3 yıl ile övünen belediye başkanı tarafından da devam ettirilmektedir” eleştirisinde bulundu.

“TARSUS’U YANDAŞ ŞANTİYEYE ÇEVİRDİLER”

Başkan Kocamaz’ın ilçedeki birçok konuşmasında Tarsus şehir merkezine yatırım yapacağı söylemleri hatırlatan CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, Tarsus'un yandaş şantiyeye çeviren bir zihniyetle karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek “Ne yazık ki bu süreci doğuranlar Belediyeciliği ustalık-kalfalık olarak nitelendiriyorlar, ama görünen köyde bunların halen çırak olduğu apaçık ortadadır. Allah rızası için soruyoruz: Sökülen parke taşlarının yerine koyulan kaldırım taşları daha mı kalitelidir? Bu halkın parasını bu şekilde çarçur etmek kime ne rant, kime ne fayda sağlamaktadır. 23 yıldır, akşamında sokağına çıkılamayacak bir Tarsus yaratıldığı ne yazık ki ortadadır” diye konuştu.

“BU UCUBE'Yİ ORAYA KOYDURMAK İLE VİCDANINIZ NE KADAR RAHAT?”

Sözlerinin sonunda Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’a da sert eleştiriler yönelten, Ali İlk,  Kentte Kuşlu Camii olarak bilinen, Tarsus’un tarihi merkez camisi önünde bulunan alana yapılan 2 odalı gecekondunun tarihi bölgede Ucube olarak kaldığını belirterek şöyle konuştu. Ali İlk, “Şevket Can bu UCUBE'yi oraya koydurmak ile vicdanınız ne kadar rahat? Ama sizleri tanıdığım kadarı ile eminim ki sizlerde rahatsızsınız. Adı üzerinde Kuşlar ile özdeşleşen bir meydanın bu denli ranta açılması ise başka soru işaretlerini akıllara getirmektedir. Cemaatin isteği doğrultusunda yapıldığı iddia edilen bu Ucube Gecekondunun temelleri ne için atılmıştır? İlla cemaatin isteği yerine getirilecek ise, meydanda bulunan çeşmenin etrafının güzel bir peyzaj çalışması ve gölgeliklerle yenilenmesi gerekmektedir. Kısacası bu Ucube yapı buraya yakışmamıştır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA