Trafikte yeni cezalar yürürlükte! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Trafikte yeni cezalar yürürlükte!


 

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, 1 Temmuz’dan itibaren uygulanmaya başlanan yeni trafik cezalarıyla ilgili gelen yakınmalar üzerine bir açıklama yaptı.

Başkan Sarı, araç sahiplerini belirtilen kural ihlallerinden herhangi birini yapmamalarını, aksi halde ciddi yaptırımlarla karşılaşmalarının kaçınılmaz olacağına dikkat çekerek, alın teri kazançlarınız 1 Temmuz 2017’de yürürlüğe giren astronomik trafik cezalarına gitmesin uyarısında bulundu.

İstatistikî bilgilere göre de, sürücülerin en çok cezaya maruz kaldıkları kural hatasının ise yasak olduğunu bilmelerine rağmen direksiyon başında cep telefonu ile konuşmak olduğunu hatırlatan Veysel Sarı sürücülere uyarılarını şu sözlerle sürdürdü; “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre 2017 trafik cezaları  kapsamında, 1 Temmuzdan itibaren trafik cezalarına daha da caydırıcı olacağı düşüncesiyle yüzde 3.83 oranında artış uygulanacaktır. O nedenle; gün boyu direksiyon başında döktüğünüz alın teri, göz nuru, evinizin nafakasını astronomik rakamlara ulaşan trafik cezalarına vermeyin. Bunun için yapmanız gereken tek şey ise büyük araştırma ve denemelerden sonra getirilen kurallara kesinlikle uymaktır” dedi.

İŞTE CEZALAR!

Başkan Veysel Sarı 1 Temmuzdan sonra cezayı gerektiren kural ihlalleri ve yasallaşan cezalarında aşağıdaki tabloda belirtildiği gibi olacağına da dikkat çekti: “Yapılmaması gereken  kural hataları ve cezaları: Alkol metreye üflemeyi kabul etmeme  2 bin 507 TL. Sürüş sırasında cep telefonu ile konuşma 95 TL. Ticari araçların mevcut kapasitesini üzerinde yolcu alması 75 TL. Ehliyetsiz olarak araç kullanımı 1.763 TL. Yetkisi olmamasına rağmen plaka basma 10 bin 383 TL. Sahte plaka kullanmak 5 bin 191 TL. Ruhsatsız araç kullanmak 95 TL. Yönetmelikte belirlenen kurallara aykırı plaka takma 427 TL. Okunması mümkün olmayan plaka kullanma 92 TL. Tescilli aracı plakasız olarak kullanmak  1.763 TL. Taksimetre bulundurmamak 427 TL. Taksimetreyi bozuk olarak kullanmak 6 bin 660 TL. Aracın muayene süresini geçirmek 95 TL. Kırmızı ışıkta geçmek 206 TL. Araçları, kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısız şekilde sürmek 95 TL. Trafik işaretlerine uymamak 206 TL. Uyuşturucu kullanarak araç kullanmak 4 bin 514 TL. Hız sınırını yüzde 30’dan fazla aşmak 427 TL. Radarın bulunduğu yeri belirleyen cihaz kullanmak 1.763 TL. Yasak yerden dönme 95 TL. Hatalı solama 206 TL. Takip mesafesini ihlal etmek 95 TL. Engelli yerine park etmek 109 TL. İzin almadan yarış düzenlemek 427 TL” (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA