Rakip gördü darbe yaptı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Rakip gördü darbe yaptı!


 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın, yaklaşan seçimler nedeniyle kendisine rakip gördüğü Kent Konseyi Başkanı Erkan Aktaş’ı devirmek için imza toplayarak konsey yönetimini olağanüstü kongreye zorladığı iddia edildi.

Kendisinin CHP’ye üye olmasının ardından yaşanan olayın manidar olduğunu söyleyen Aktaş, “Başkan Tarhan benim olası bir aday olacağımı düşünüyor. Bu yüzden böyle çalışmalar başlatıyor. Ancak bu durum doğru bir durum değil” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın, Mezitli Kent Konseyi Yönetim Kurulu’nu organize ettiği imza kampanyası ile Olağanüstü Kongreye zorlandığı öne sürüldü.

Mezitli Kent Konseyi Başkanı Yard. Doç. Dr. Erkan Aktaş, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından yaklaşık 2 ay önce Mezitli Kent Konseyi'nde görevlendirilen Oğuz Özcanlı isimli bir görevlinin ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve muhtarlardan imza toplayıp, Mezitli Kent Konseyi Yönetimini değiştirmeye çalıştığını söyledi. Aynı zamanda Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi de olan Doç. Dr. Aktaş, gazetemize yaptığı değerlendirmede Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından başlatıldığı öne sürülen imza kampanyasının, darbe olarak nitelendirdi. Mezitli Kent Konseyi'nin tüzüğüne göre 2018 yılının Kasım ayında seçime gidilmesi gerektiğini ifade eden Aktaş, kendisinin Cumhuriyet Halk Partisine üye olduktan sonra Başkan Tarhan’ın kendisini ve Mezitli Kent Konseyini karşısına aldığını ve yıpratmaya çalıştığını kaydetti.

“NEŞET TARHAN’IN BİR FİİL TAKİP ETTİĞİ BİR KONUDUR”

Mezitli ilçesinde ulaştığı birçok muhtarın imza kampanyasını doğruladığını söyleyen Doç. Dr. Erkan Aktaş, “Mezitli Belediye başkanı tarafından görevlendirilen bir şahıs Mezitli Kent Konseyi’ne operasyon yapıyor. Kentteki muhtarlara ve sivil toplum kuruluşlarını telefonla arayarak ‘Erkan Aktaş’ın çalışmalarından memnun değiliz ve yürütme kurulu değişsin’ şeklinde imza topluyorlar. Neşet Tarhan’ın bir fiil takip ettiği bir konudur. Bizim olağan kongremizi seçimsiz olarak  Eylül ayının sonunda gerçekleştirecektik. Tüzük gereği bizim ayrıca 2018 yılı Kasım ayına kadar süremiz vardı. Şimdi biz olayı takip ediyoruz. Sayılara imzaların geçerliliğini doğruluğunu kontrol ediyoruz. Yeterli sayıya ulaşırsa ya da yönetim kurulu olarak genel bir olağanüstü kongre kararı verilirse bu kongreyi yapacağız” dedi.

“BAŞKAN TARHAN, BENİM OLASI BİR ADAY OLACAĞIMI DÜŞÜNÜYOR”

Mezitli Kent Konseyi’nin kentteki en faal kent konseylerinden biri olduğunu kaydeden Doç. Dr. Aktaş, “Ben CHP’ye üye olduktan sonra, Başkan Tarhan benim olası bir aday olacağımı düşünüyor. Bu yüzden böyle çalışmalar başlatıyor. Ancak bu durum doğru bir durum değil. Her bireyin aday olma ve seçilme hakkı vardır. Ben işimi iyi yapıyorsam kimse beni işimi iyi yapıyorum diye ve hak etmediğim bir şekilde kendinin bir dönemlik olarak sahip olduğu belediyenin yetkilerini kullanarak böyle çirkin bir olaya gitmemeliydi diye düşünüyorum. Başkan Tarhan’ın bu yaklaşımı anti demokratik bir yaklaşımdır ve ancak onu yıpratır diye düşünüyorum. Bizde yönetim kurulu olarak düştüğümüz bu durumu paylaşıyoruz. Gerçektende haksız bir şekilde mağdur edilmeye çalışılıyoruz. Kent Konseyi olarak Mezitli için iki yıl boyunca verdiğimiz çok büyük bir emek var. Bir çok çalışmalar yaptık. Örneğin; Mezitli Ulaşım Raporu, Suriyeliler sorunu araştırması, Suriyeliler çalıştayı, Mezitli Kadın Üretici Pazarı araştırması, Türkiye'de en kapsamlı nükleer anketi araştırması, Kırsal Kalkınma ve Köy Enstitüleri Paneli, Mezitli'de Yaşlı Olmak Araştırması ve Paneli, Kadın Dostu Kent Olmak Paneli ve Araştırması, Mezitli ve Sel Araştırması ve Paneli, Mezitli Sanat Sokakta Projesi, Mezitli'de 19 Mayıs'ta Türkiye'de farklı sanatçıların katıldığı Grafiti Festivali, Mezitli Viranşehir sahili işletmeleriyle toplantı gibi bazı çalışmalarımız olmakla birlikte Mezitli'de Aktif bir Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kadın Çalışma Grubu oluşturduk. Bu çalışmalarımızdan Başkan Tarhan, yararlanabilirdi ancak, bize destek olmak yerine bizi karşısına aldı” şeklinde konuştu.

“UYDU BİR KENT KONSEYİ OLMADIK”

Konuşmasının son bölümünde kent konseylerinin halk ve yöneticiler tarafından yanlış bilindiğini söyleyen Doç. Dr. Aktaş, sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı: “Bir kent valiler ve belediyeler tarafından yönetilir. Ancak bizim halkımız kent konseylerini belediyelerin içersindeki bir yapı olarak görüyor. Ne yazık ki belediye başkanları da öyle görüyor. Bundan dolayı çoğu belediye başkanı uydu bir kent konseyi başkanı seçiyor. Neşet Bey daha önceki dönemde beni tercih etmişti ancak bundan dolayı pişman olduğunu düşünüyorum. Çünkü farklı bir ses çıkarttığımız zamanda belediye başkanları rahatsız oluyorlar. Biz bu zamana kadar belediye ilçe birçok sorun yaşadık. Ancak bunu hiçbir zaman kamuoyu ile paylaşmadık. Ama bundan sonra paylaşmamızda bir sakınca görmüyorum.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA