“Gerici faaliyetler bilginiz dahilinde mi?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Gerici faaliyetler bilginiz dahilinde mi?”


 

Silifke’deki gençlik kampının AKP’ye tahsis edilerek gerici faaliyetler yapılmasına tepki gösteren Milletvekili Atıcı, bakanlığa; “Bilginiz var mı?” sorusunu yöneltti.

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, gençlik kamplarındaki gerici faaliyetleri sordu.

Mersin'in Silifke ilçesinde Kapızlı mevkiinde bulunan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Fatih Sultan Mehmet Gençlik Kampı Tesisi’nin, 1-23 Temmuz 2017 tarihleri arasında “Diriliş Muştusu Kampı” adı altında AKP Gençlik Kolları'na tahsis edildiğini anımsatan Atıcı, “AKP Konya İl Gençlik Kolları’nın ‘Diriliş Muştusu’ adı altında düzenlediği yaz kamplarına lise 9-10-11 ve 12. sınıf öğrencisi çoğunluğu 18 yaşından küçük erkek çocukları getirilmiştir. Kamplarla ilgili olarak internetten ilanlar verildiği, başvuruların AKP Gençlik Kollarının internet sitesi üzerinden yapıldığı ve katılımcıların AKP binaları önünden araçlarla kamp yerine getirildiği tespit edilmiştir. Bakanlığın tesislerinde 4 dönem olarak düzenlenen kamplarda AKP yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanları ve din adamları 18 yaşın altındaki küçük çocuklara dini ve siyasi eğitimler vermişlerdir.

CİHAT ÇAĞRISI YAPAN YAZARIN KİTAPLARI MI OKULTU?

Kamplarda küçük çocuklara 28 Şubat ve darbeler, ümmet coğrafyasında Türkiye, Müslüman gencin yapması gerekenler, Kuranı Kerim ve İslamiyet, milli ve yerli gençlik, vb. konuların işlendiği öğrenilmiştir. Ayrıca basında ve kampı düzenleyenlerin sosyal medya paylaşımlarında yer alan haberlere göre ‘Müslüman cihattan soğursa kaybeder, demokrasi kâfir işidir’ fikirlerini savunan bir yazarın cihadı anlattığı kitabının çocuklara okutulduğu anlaşılmaktadır.

Çocuklara, Osmanlı savaş sanatı olarak kabul edilen ‘matrak’ öğretildiği de basında ve kampı düzenleyenlerin sosyal medya paylaşımlarında yer almıştır.

Devlete ait gençlik kamplarında herhangi bir siyasi parti aktivitesine izin verilmesi yasalarımıza göre mümkün değildir. Ayrıca siyasi parti üyesi olma yaş sınırı 18 olduğundan, 18 yaşın altındaki çocuklara bir parti tarafından siyasi eğitim verilmesi de yasalara aykırıdır” dedi.

SORUŞTURMA AÇILACAK MI?

Milletvekili Atıcı, bu gelişmeler ışığında Bakan Bak’ın şu soruları yanıtlamasını istedi; “Bakanlığınıza ait kamp tesislerin AKP gençlik kollarına tahsisi ve siyasi kamplar düzenlenmesi için izinler kim tarafından verilmiştir?

Türkiye genelinde başka hangi devlet tesisleri AKP’nin kullanımına açılmıştır?

Gençlik kamplarında küçük çocuklara cihat kitaplarının okutulması ve savaş sanatı olan ‘matrak’ öğretilmesi Bakanlığınızın bilgisi dâhilinde mi yapılmaktadır?

Bakanlığınıza ait kamp tesislerinde AKP’nin 18 yaşın altındaki küçük çocuklara siyasi ve dini eğitim vermesi ile ilgili herhangi bir suç duyurusunda bulunacak mısınız?

Diriliş Muştusu kamplarına Bakanlığınızın bilgisi dışında izin verilmişse, yasalara aykırı olarak bu izinleri verenler hakkında soruşturma işlemi yapılacak mıdır?

Yasalara aykırı olarak bu izni siz verdiyseniz istifa etmeyi düşünür müsünüz?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA