“OHAL’de TİS kabul edilemez” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“OHAL’de TİS kabul edilemez”


 

KESK Mersin Şubeler Platformu, hükümet ile sendikalar arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin OHAL döneminde yapıldığına dikkat çekerek, görüşmelerin iptal edilmesi için imza kampanyası başlattı.

Haber Merkezi

KESK Mersin Şubeler Platformu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile sendikalar arasında görüşmeleri süren dördüncü dönem toplu iş sözleşmesine (TİS) karşı imza kampanyası başlattı. Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen emekçilere; DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, SES Şube Eş Başkanı Özge Göncü, Tarım Orkam-Sen Şube Başkanı Kenan Hazar, BES Şube Başkanı Yusuf Kaya, Kültür Sanat-Sen Şube Başkanı İmam Özdemir ile vatandaşlar destek verdi.

Standa; “Grevli gerçek toplu sözleşme hakkımızdır”, “Sahte TİS’e hayır”, “OHAL derhal kaldırılsın”, “Toplu görüşme değil toplu sözleşme”, “Ne darbe ne OHAL demokrasi derhal”, “Güvenceli iş güvenli gelecek” pankartları asıldı.

“HUKUK DIŞI BİR MÜDAHALEYİ KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

KESK Mersin Şubeler Platformu adına başlattıkları imza kampanyası ile ilgili bilgi veren Eğitim – Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, “TİS görüşmeleri sürecinde KESK heyeti, AKP iktidarının ve Çalışma Bakanlığının hukuk dışı müdahalesiyle görüşmeler dışında atıldı.  Heyetimize müdahale edilmeye çalışıldı. Heyetimiz hukuk dışı yöntemlerle baskı altına alınarak değiştirilmeye çalışıldı.  İLO sözleşmeleri ve uluslar arası sözleşmeler dışındaki hukuk dışı böyle bir müdahaleyi kabul etmemiz elbette mümkün değildir. Bu süreci biz halkımıza anlatma çalışması yürüteceğiz taleplerimizi halkımızla buluşturacağız. İki gün boyunca stantta olan bildirilerimizi Özgür Çocuk parkında halkımıza dağıtacağız. En önemli talebimiz OHAL’in bir an önce sonlandırılması” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA