Genç girişimciler bu toplulukta buluşuyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Genç girişimciler bu toplulukta buluşuyor


 

Mersin üniversitesi bünyesinde 2015 yılında kurulan Genç Girişimciler Topluluğu; kendi iş fikirleri ve yaratıcı düşünceleri olan, fark yaratabilen, kendi öz güveniyle iş yaratabilecek öğrencilere rehberlik ederek kendi işlerini kuracakları iş fikirleri geliştirme olanakları sağlamaya çalışıyor.

Mersin Üniversitesi’nin aylık yayın organı ‘Mersin akademi’de yer alan habere göre, girişimci yetiştirmeye yönelik eğitim çalışmaları yürüten topluluğun danışmanlığını, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Nihat Doğan yapıyor. Topluluğun başkanlığını ise Yasemin Büyükbaş, başkan yardımcılığını Tuğçe Gültekin, saymanlığını Nedime Ay, yazmanlığını Emin Mavi yürütüyor. Yönetim kurulunda Abdi Acu, Fatma Zehra, Yeliz Tanrıverdi de yer alıyor.

ÖĞRENCİLERE ‘UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ’

KOSGEB ile işbirliğiyle öğrencilere iş planı ve fizibilite hazırlamaya yönelik ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ verilmesi planlanan toplulukta; genç girişimcilere, kendi işlerini kuracakları iş fikirlerini geliştirme olanakları sağlamaya çalışılıyor. Topluluğun danışmanı Öğr. Gör. Nihat Doğan “Farklı düşünebilen, düşüncesini sınırlamayan, yenilikçi olan kişilere girişimci diyoruz. Girişimci, standardın dışında düşünebilme yeteneğine sahiptir; her şeyin tek bir doğruya bağlı olmadığına, her şeyin kurallara bağlı olmadığına, aykırı düşüncelerin olduğuna inanır. Topluluk olarak genç girişimcilerimize, ülkemizdeki istihdam alanlarını görmelerine ve eğitim dönemlerinde bu istihdam alanlarına nasıl yönelebileceklerine rehberlik etmeyi amaçlıyoruz. Üniversitemizde faaliyet gösteren bölümlerimizin bir kısmında KOSGEB tarafından da akredite edilmiş ‘Girişimcilik’ dersi veriliyor. Bu dersi almayan öğrencilerimiz için; 2017-2018 eğitim öğretim döneminde, Teknoloji Transfer Ofisi, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğiyle ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ vermeyi planladık. Bu eğitimi alan öğrencilerimize, aldıkları belgeleriyle istedikleri şehirde istedikleri iş kurma  imkanını sağlamış olacağız” şeklinde konuşan Öğr. Gör. Doğan, üniversite bünyesinde bir girişimcilik merkezinin kurulması yönünde çalışmalar yaptıklarını kaydediyor. 

“ÇOK GÜZEL İŞ FİKİRLERİ VAR”

Öğr. Gör. Doğan “Topluluktaki öğrencilerimiz çok heyecanlılar, çok güzel iş fikirleri var, çok güzel planları var. Üniversitemiz içinde dinamik bir öğrenci topluluğu olmak istiyorlar. Diğer topluluklarla bağlantı kurup onlarla birlikte çeşitli etkinlikler kurmak istiyorlar. Hatta üniversitemiz içindeki sosyal alanda da faaliyet gerçekleştirmek istiyorlar. Bir sonraki yaz döneminde, hem ülkemizdeki girişimci hocaların eğitim verdiği hem de sosyal aktivitelerin yapıldığı girişimcilik kampı düzenlenmesini istiyorlar” şeklinde konuşuyor. Öğr. Gör. Doğan topluluk olarak gerçekleştirmeyi planladıkları bir diğer çalışmanın; ulusal ve uluslararası arenada girişimcilik faaliyetleriyle tanınmış girişimcileri, genç girişimcilerle buluşturacak ‘Girişimcilik Zirvesi’ olduğunu belirtiyor. Öğr. Gör. Doğan sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bu etkinliğe Teknoloji Transfer Ofisi ve rektörlüğümüz de destek veriyor. Etkili bir zirve geçirebilirsek bu bölgedeki ilk girişimcilik zirvesi olacak. ‘Girişimcilik Zirvesi’nin gerçekleşmesi durumunda, üniversite-sanayi işbirliğine katkı sağlayacağını; bu durumun öğrencilere bir fırsat yaratacağını düşünüyorum. Her yıl tekrarlamayı düşündüğümüz bir etkinliğin çok yararlı olacağına inanıyorum.”  (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA