Olan vatandaşa oluyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Olan vatandaşa oluyor!


 

Mersin Üniversitesi’nin Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi içinde yaptırmak istediği sosyal tesisin ihalesinin iptali ile başlayan kriz tırmanırken olan vatandaşa oluyor.

Hastalar ve hasta yakınları hastaneye ulaşmakta büyük güçlük çekerken, artan gerilim güvenlik görevlileri ile sağlık çalışanlarının çalışma şartlarını zorluyor.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) Prof. Dr. Süha Aydın rektörlüğü döneminde Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi içersinde katlı otopark, AVM ile otel yapımı için 49 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile ihaleye çıkıldı. Ancak rektör değişimi ile birlikte ihale iptal edildi. MEÜ Rektörü Prof Dr. Ahmet Çamsarı tarafından uygunsuz olarak yapıldığı gerekçesiyle iptal edilen hatta Mersinli müteahhit firmaların da kentten habersiz yapıldığı iddiasıyla basın açıklaması yaparak tepki gösterdiği Sosyal Tesis İhalesi karşılıklı açılan davalar ile krize dönüştü.

HASTANEYE ULAŞMAK NE MÜMKÜN!

Yargı süreci devam ederken söz konusu yapı firması tahsisini aldığı alanı trafiğe kapattı. Her gün ortalama 10 bin kişinin ziyaret ettiği MEÜ Hastanesi’ne açılan yolun ve otoparkın kapatılması üzerine eli kolu bağlanan MEÜ Rektörlüğü davayı Danıştay’a taşıdı. Taraflar Danıştay’ın vereceği kararı beklerken, hastaneye ulaşmak için Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan tali yoldan hastaneye ulaşmak zorunda kalan hastalar ve yakınları hastaneye ulaşmakta zorlanıyor.

MEÜ YÖNETİMİNDEN ÇALIŞANLARINA GERİLİM UYARISI

Mersin sıcağında hastaneye ulaşmak için 700 – 800 metrelik dik bir yolu kat etmek zorunda kalan hastalar ve hasta yakınları zor anlar yaşıyor. Sık sık güvenlik görevleri ile vatandaşlar arasında gerilimin tırmandığı MEÜ Hastanesinde ayrıca otopark ile trafik sorunu da katlanarak büyüyor. Hastane dışında gerilimin tırmanması hastane içine de yansırken sağlık çalışanları ile hasa yakınları arasında sık sık sorunlar çıkıyor. Hastaneden edinilen bilgiye göre hastane yönetimin güvenlik ile sağlık çalışanlarından hastalara ve hasta yakınlarına karşı daha iyi ve kontrollü davranmasını istediğini ve gerginlik yaşanmaması için daha yapıcı davranılmasını gerektiğini aktardığı öğrenildi.

GÜVENLİKÇİLER; İÇERİDE DIŞARIDA SÜREKLİ OLAY ÇIKIYOR

Gazetemize yaşadıklarını anlatan bir güvenlik görevlisi, “Her gün vatandaşlarla karşı karşıya gelmekten bıktık. Sıcak havada aşağıdan yukarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlarımız haliyle sinirlerine hakim olmuyor. İlk gelip bütün sinirlerini bizim üzerimizden çıkarmaya çalışıyorlar. Bazen sinirlerine hakim olamıyorlar bize küfür ediyorlar. Biz onları anlayışla karşılıyoruz ama bu yol ve otopark krizinin bir an önce çözülmesi gerekir. Çünkü sadece bizim ile ilgili değil dışarıdaki gerilim hastanenin içine yansıyor, sağlık çalışanları ile hastalar arasında sık sık olaylar çıkıyor” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA