Karboğazı Zafer Şöleni dolu dolu geçti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Karboğazı Zafer Şöleni dolu dolu geçti


 

Gecenin geç saatlerine kadar halaylar, türküler ve yarışmalar eşliğinde devam eden 17. Geleneksel Çukurova Karboğazı Zafer Şöleni renkli görüntülere sahne oldu. Mersin protokol üyeleri eşliğinde çekilen dostluk halayı ile Karboğazı Zafer Şöleni dolu dolu geçti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Karboğazı Zafer Şöleni, çok sayıda vatandaşın katılımı ile yapıldı. Çukurova’nın Fransız işgalinden kurtuluşunda ilk ateşi yakan 44 Kuvay-ı Milliyeci’nin verdiği mücadelenin başlangıcı olan Karboğazı’nda düzenlenen şölene bölge halkı yoğun katılım sağladı.Şölende ilk olarak protokol üyeleri çadırları ziyaret ederek, beraberinde ki vatandaşlarla sohbet ettiler. Şölen Geleneksel Türk Okçuluk Müsabakaları ile başladı. Geleneksel Türkmen Oyunları ile devam eden şölende kaşıkla yumurta taşımadan, çuval yarışına; halat çekmeden, direğe tırmanmaya kadar Türk kültürüne ait çeşitli yarışmalar düzenlendi. Etkinlik alanında gerçekleştirilen Türkmen oyunları yarışmaları büyük küçük demeden herkesin katılımı ile gerçekleşirken, vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü. Şölende, Geleneksel Türk Okçuluk Müsabakalarında Hareketli Puta Erkekler Koşusu, Hareketli Puta Kadınlar Koşusu ve Hareketli Puta 14 Yaş ve Altı Karma Koşusunda dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi. Ödül töreni sonrası Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sergilenen Köy Seyirlik Oyunu vatandaşları hem güldürdü, hem de eğlenceli vakit geçirebilmelerine vesile oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin Anamur yöresine ait folklor gösterileri de şölene katılan vatandaşlardan tam not aldı. Karboğazı Zafer Şöleni’nde İlhami Erdoğan Ozan İlo, yeni çıkardığı kitapları ‘Şu Yalanın Dini Yok’ ve ‘Vefa Mostralık’ın imza gününü gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen etkinlikler sonrasında sahne alan Ahmet Öngel, Atilla Yılmaz, Gülşen Kutlu, Ahmet Şafak ve Kaya Kuzucu gibi isimler seslendirdikleri parçalarla alandaki vatandaşların milli duygularına hitap ederken, verilen konserler Karboğazı Zafer Şöleninin atmosferine yakışan bir şekilde gerçekleşti.

ACI HABER İLE ŞÖLEN İPTAL EDİLDİ

Geleneksel Çukurova Karboğazı Zafer Şöleni’nin ikinci gününde gerçekleştirilecek olan tüm programlar ise gelen şehit haberi dolayısıyla iptal edildi. Adana Pozantılı Polis Özel Harekât Erhan Konuk’un Hakkari’de PKK Terör Örgütü üyelerine düzenlenen operasyonda şehit düşmesi nedeniyle Karboğazı’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen 17. Geleneksel Çukurova Karboğazı Zafer Şöleni’nin ikinci gününde gerçekleştirilecek olan tüm programlar iptal edildi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA