Silifke’de kültür şöleni sürüyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Silifke’de kültür şöleni sürüyor


 

Silifke Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Edebiyat Festivali dördüncü gününde tüm hızıyla sürerken etkinlikler imza ve söyleşi etkinlikleri ile devam etti.

Silifke Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Edebiyat Festivali’nin dördüncü günü, Göksü Parkı’nda düzenlenen imza günü ile söyleşilerle devam etti. CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Özgür Mumcu söyleşileriyle Silifkelilerle buluşurken, Şair Küçük İskender’in şiir dinletisi ise unutulmaz anlar yaşattı. Ayrıca doktor ve köşe yazarı Nedim İnce, öykü yazarı Seray Şahiner ve şair Cezmi Ersöz’ düzenlenen etkinlikte okuyucuları için kitaplarını imzaladılar. Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve eşi Pakize Turgut’ta yazarlar için kurulan stantlarda kitaplarını imzalattılar.

“FESTİVAL KÜLTÜR ALIŞVERİŞİMİZE ÖNEMLİ KATKILAR SUNDU”
Kentte bu yıl ilki gerçekleştirilen festivalin büyük bir ilgi gördüğünü belirterek konuşmasına başlayan Başkan Turgut, “Vatandaşlarımız ve özellikle gençlerimizden büyük destek aldık. Bu güzel etkinliklerimizde kitap tanıtımlarının yanı sıra binlerce vatandaşımız, birbirinden değerli yazarlarla buluşmanın mutluluğunu yaşadılar. Yazarlarımız bir taraftan kitaplarını imzalarken diğer taraftan da söyleşileriyle okuyucularına okumanın önemini ve kitapla ilgili merak edilen soruların cevaplarını yanıtladılar. Edebiyat festivalimizin hem ilçemizin tanıtımına hem de kültür alışverişimize önemli katkılar sunacağına inanıyorum.” dedi.

“SİLİFKE KÜLTÜR ÜRETMELİ VE BUNU GELECEĞE TAŞIMALI”
Silifke Belediyesi olarak kentin tarihî, kültürel ve sanat değerlerine sahip çıkarak, organizasyonlar yapmaya devam edeceklerini ifade eden Dr. Turgut, “Geçmişten günümüze intikal eden tüm kültürel mirasımızı ve değerlerimizi koruyor, geliştiriyoruz. Bu değerler etrafında, sanat, spor ve kültürel etkinliklerimize ayrı bir önem veriyoruz. Yapmış olduğumuz sosyal etkinlikler, şenlikler ve festivallerle Silifke’yi hareketlendiriyor ve canlandırıyoruz. Kültür ve sanata verdiğimiz destek ve bu iki sahada geliştirdiğimiz birçok proje ile artık Silifke, kültür üreten ve bunu geleceğe aktaran önemli bir birikime kavuşmuş olacaktır” diye konutu. Edebiyat Festivalimizde emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Festivalin 4. Gününün sonunda emeği geçen ve konuk olarak katılan yazarlara Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut tarafından 1. Edebiyat Festivali anısına plaket verildi.(bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA