“Yeni bir devlet ne demek, mevcut devleti yıktınız mı?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Yeni bir devlet ne demek, mevcut devleti yıktınız mı?”


 

AKP’li Ayhan Oğan’ın, “Yeni bir devlet kuruyoruz. Kurucusu Erdoğan” açıklamalarına, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’dan tepki: “Yeni bir devlet ne demek, mevcut devleti yıktınız mı?”

Haber Merkezi

Önceki gün yaşanan CNN Türk'te yayınlanan Türkiye'nin Gündemi programında ilginç anlar yaşandı. Programa konuk olan AKP'nin en üst karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Ayhan Oğan, CHP milletvekillerinin ve Genel Başkanı'nın ABD'de Cemaat'le ilişkili olarak toplantılar yaptığını iddia etti. Bunun üzerine programına konuk olan CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı’dan tepki geldi. Atıcı, “ABD'ye giden, o sümüklü mendilin peşinde koşan AKP milletvekilleridir, CHP milletvekilleri değil” diye konuştu.

AKP'Lİ YÖNETİCİ İLAN ETTİ: YENİ BİR DEVLET KURUYORUZ, KURUCUSU ERDOĞAN!

Oğan daha sonra büyük tepki çeken bir açıklamaya imza atarak, “15 Temmuz'da bu halk bir devrim yaptı. Vesayet sistemini bitirdi. Şimdi yeni bir devlet kuruyoruz. Beğenin beğenmeyin bu devletin kurucusu Erdoğan'dır” dedi.

Bunun üzerine CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcıda, “Yeni bir devlet ne demek, mevcut devleti yıktınız mı?" diye sorarken, AKP'li Oğan, "Yapılan YAŞ yeni bir TSK'nın inşasıdır. Biz vesayet düzenini yıktık" dedi.

“SİYASİ MECZUP”

Meral Akşener ile birlikte yeni partinin kuruluş çalışmalarını sürdüren Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ da, AKP'nin MKYK Üyesi Ayhan Ogan'ın 15 Temmuz sonrasında yeni bir devlet kurdukları ve Erdoğan'ın yeni kurulan devletin lideri olduğu yönündeki açıklamasına sert tepki gösterdi.

Özdağ'ın açıklaması şöyle:  “Türk Milleti devletini İstiklal Harbi’nin neticesinde 26-30 Ağustos arasında zafer süngüsünün üstünde kurmuştur. 15 Temmuz alçak FETÖ darbesinin şartları AKP-FETÖ ortak kumpaslarının neticesinde oluşturulmuştur. 15 Temmuz gecesi Türk milletinin yüksek haysiyet sahibi ve askerlik yeminine sadık olan evlatları subay ve astsubayları, er ve erbaşlar FETÖ'cü darbeyi TBMM'nin gösterdiği direniş ve aziz milletimizin desteği ile tarihin karanlık sayfalarına gömmüştür. Gazi meclis, TSK ve Türk halkı 15 Temmuz gecesi İstiklal Harbi sonunda kurulan aziz cumhuriyetimizin FETÖ'cü çete tarafından yıkılmamasının mücadelesini vermişlerdir. Şimdi bir siyasi meczup 'yeni devlet kuruyoruz' derse ona, devleti Türk milletinin İstiklal Harbi’nde zaten kurduğunu hatırlatırız. Büyük Türk Milleti'nin İstiklal Harbi ile kurduğu aziz cumhuriyetimizi yıkıp, yerine bir parti devleti kurma girişimlerine İstiklal Harbi’ne sahip çıkan aziz milletimizden gereken cevabı en ağır şekilde alacaklardır...”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA