“Ülkemiz ve kentimiz yönetilemiyor” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Ülkemiz ve kentimiz yönetilemiyor”


 

CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, ilkini düzenlediği aylık değerlendirme toplantısında, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocamaz’a sert bir şekilde yüklenerek, seçim öncesi kente verdiği birçok sözü tutamadığını söyledi.

Başkan Kocamaz’ın kenti yeterince tanıyamadığını ve yönetemediğini söyleyen Özyiğit, “Bugün Mersin kaderiyle baş başa çaresizlik içerisindedir. Siz değil miydiniz, ‘Bu kenti birlikte yöneteceğiz’ diyen. Bu kenti kimlerle nasıl yönetiyorsunuz?” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı, geleneksel olarak her aybaşında organize etmeyi planladığı “Aylık Değerlendirme Toplantılarının” ilkini düzenledi. Mersin Tenis Kulübü Lokalinde düzenlenen toplantıya CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, CHP Mersin İl Başkanlığı Yönetim Kurulu ve CHPli Büyükşehir Meclis Üyeleri katıldı. Artık her ayın başında gerçekleştirilmek istenen değerlendirme toplantısının ilkinde MHPli Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a yapılan sert eleştiriler dikkat çekti. Toplantı Kocamaz’ın seçim çalışmalarında söz verdiği ancak tamamlayamadığı onlarca projenin görsellerinin ve bilgilerinin yer aldığı slayt gösterisi ile başladı. Daha sonra CHP Mersin İl Başkanlığı adına açıklama yapan İl Başkanı Abdullah Özyiğit, konuşmasının büyük bir bölümünde MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ve kentte var olan rant çevrelerine sert bir dille yüklendi.

“BU KENTİ 3,5 YILDIR YÖNETEMİYORSUN”

İşte CHP’li Abdullah Özyiğit’in konuşmasından satır başları; “AKP İktidarı ile MHPli Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düşünce, anlayış, hizmet üretme ve uygulama noktasında tıpatıp aynı ve adeta ruh ikizi gibi olduklarını söyleyen Abdullah Özyiğit,  “Mersin’i hak ettiği yere taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın diyen Büyükşehir Belediye Başkanına buradan sesleniyorum. Evet, şüphemiz var. Bu kenti 3,5 yıldır yönetemiyorsun. 2014 yılında Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunuzda vaatlerinizi, yapacaklarınızı, ‘Mersin Seninle değişiyor’ isimli, Kocamaz Ofset Matbaacılık tarafından basılan ve yayınladığınız kitap da yapacaklarınızı çok güzel anlatmıştınız. Ve kente yapacaklarınızı projelendirerek “Mersin’in geleceğini birlikte planlamaya talibiz” sloganıyla adaylık çalışması yaparak Büyükşehir Belediye başkanı seçildiniz. 60 aylığına seçildiğiniz Belediye başkanlığının 40 ay bitti. Geriye 20 ayınız kaldı” diyerek “Kentimiz için kalan bu sürede ne yapacaksınız” sorusunu sordu?”

“BAŞTA SÖZ VERİLEN PROJELERE NE OLDU?”

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın görevdeki 40 ayında söz verdiği ancak gerçekleştiremediği projeleri hatırlatan Özyiğit şöyle konuştu: “Hafif Raylı Sistem projeniz vardı, ne oldu? Mersin Deniz Otobüsü (MEDO) projeniz vardı, ne oldu? Deniz Uçağı (MEDU) projeniz vardı, ne oldu? Karboğazı Kayak Merkezi projeniz vardı, ne oldu? Liman ve lojistik alan düzenleme projesi ne aşamada? Mersin Kent Müzesi projesi ne oldu? Karaduvar Sahil düzenlemesi projesi ne oldu? Katlı Kavşak ve üstgeçit projeleriniz ne oldu? Kentsel altyapı projeniz ne oldu? Trafik sorunlarına sistemli yaklaşım projeniz ne oldu? Balık Pazarı yenileme projeniz ne oldu? Kasaplar çarşısı yenileme projeniz ne oldu? Çevre ve yeşil alanlar projeniz ne oldu? Milli Emlak’a ait olan ve belediye tarafından kullanılması yasal olarak belirlenen yerlerin 3. Şahıslara kiraya verildiğinden bilginiz var mı? Sağlıklı kentler ve herkes için sağlık projeniz ne oldu? Kente giriş kapıları projeniz ne oldu? Milletin Efendisi Köylü Pazarı projeniz ne oldu? Mersin’in geleceğini ilgilendiren 1/25 bin Çevre Düzen Planını revize ederek Çevre ve Şehircilik Bakanlığına göndermiştiniz. Planın son durumu nedir? Mersin idman Yurduna sahip çıkma projeniz ne oldu? Mersin İdman Yurdunun ikinciliğe, Tarsus İdman Yurdunun 3. Liğe, Erkek basketbol Takımının ise ikinciliğe düştüğünden haberiniz var mı? Kurumsallaşma ve şeffaf yönetim projeniz ne oldu?” 

“13 ŞEHİDİMİZ VARKEN KONSERLER NEDEN İPTAL EDİLMEDİ?”

MHPli Kocamaz’ın her konuşmasında milliyetçilikten bahsettiğini söyleyen Özyiğit, Şırnak Şenoba’da Terör Örgütü ile girilen ve 13 şehit verilen çatışmaların ardından MHPli Büyükşehir Belediye Başkanı’nın konserleri ve festivalleri iptal etmediğini hatırlatarak “Milliyetçilik ilkesi; milletini sevmeyi ve milli çıkarları her şeyden üstün tutmayı öğreten bir ilkedir ve milliyetçilik bir duygu işidir. Şırnak - Şenoba’da 13 şehidimiz varken kentimizde Mezitli belediyesi festival etkinliğini iptal ederken, siz Büyükşehir belediyesi olarak konserlerinizi iptal etmediniz. Kamu vicdanını sızlattınız, sizin vicdanınız sızlamadı mı? Bu sorularımızın cevabını Mersin kamuoyuna açıklamanızı bekliyoruz” diye konuştu.

“MEMURLARA BASKI, SÜRGÜN, TEHDİT, HAKARET EDİLEREK İSTİFA ETMEYE ZORLANDI”

Büyükşehir Belediyesindeki kadrolaşma çalışmalarında mevcut yönetim birçok uygunsuz kararlara imza attığını belirten Özyiğit, “Liyakat ölçü alınmadan politik davranılarak, keyfi, dar, grupçu bir anlayışla ve belediye başkanının kişisel tercihleriyle oluşmuştur. Her 3-4 ayda bir bu kişiler değişik görevlere atanarak mesleki itibarları zedelenmiştir. Liyakate, tecrübeye, bilime dayalı kadrolar Mersin Büyükşehir Belediyesinde görev yapmış olsalardı, kamuoyuna açıklanmasını beklediğimiz projeler bugün Mersin’de yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş olurdu. Doğru hizmet ve proje üretebilecek nitelikteki devlet memurlarına baskı, sürgün, tehdit, hakaret edilerek istifa etmeleri yönünde zorlamalar yapılmıştır. Emeği ile çalışan emekçi işçi kardeşlerimizin hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkartılması adeta işçi kıyımı yapmış olmanız hak, hukuk, adalet anlayışınıza sığıyor mu? Buradan sesleniyorum Kocamaz; çalışanın, emek verenin, üretenin, hizmet edenin bilgisini birikimini kentin gelişmesi ve kalkınması için gece gündüz demeden çalışanların dün olduğu gibi bugün de yanındayız. İnsanların işiyle, aşıyla, emeğiyle oynamayın. Bu anlayışla devam ettiğiniz müddetçe Mersin kamuoyunun vicdanı kanamaya devam edecektir. Kent hizmetten mahrum kalacaktır” dedi.

“BU KENTİ KİMİNLE, KİMLERLE NASIL YÖNETİYORSUNUZ?”

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın kenti yeterince tanıyamadığını, kenti yönetemediğini söyleyen Özyiğit, Kocamaz’a dönük eleştirilerini şu cümlelerle sürdürdü: “Kent yönetmek, kente hizmet etmek kitapçıklarda yazdığınız gibi değil, bilinç, akıl ve vizyon işidir. Kenti kaderine terk etmek değildir. Bugün Mersin kaderiyle baş başa çaresizlik içerisindedir. Bu kenti yönetemiyorsunuz. Bu kente hizmet üretemiyorsunuz. Bu kentin önceliklerini bilmiyorsunuz. Çünkü Mersin’in sorunlarına uzak ve mesafelisiniz. Siz değil miydiniz sayın Kocamaz, ‘Tünelin ucu göründü, Mersin şimdi değişim istiyor’ diyen. ‘Her şeyin bir sonu vardır’ ve ‘o gün geldi’ diyerek ‘bu kenti birlikte yöneteceğiz’ diyen. Bu kenti kiminle, kimlerle nasıl yönetiyorsunuz?”

“MERSİNLİLERİN YÜZDE 85’İNİN HAYIR DEDİĞİ AKKUYU NGS’YE EVET DEDİNİZ”

Türkiye’nin mozaiği Mersin; çok çeşitli kültürlerin, inançların bir arada yaşadığı tarihinden beri bu iradeye sahip çıkan bir kent olduğunu söyleyen Özyiğit, “Mersinlilerin %85’inin HAYIR dediği Akkuyu Nükleer Santralinin yapımına evet diyerek, tarım alanlarının çoraklaşmasına, turizm alanlarının kullanılmaz hale gelmesine, Kazanlı-Tarsus sahil bandı projesinin gündemden kalkmasına sebep olmadınız mı? Esnaf ve Sanatkârların sanayi sitesi taleplerini duymadınız, görmediniz, gerçekleştirmediniz. Çağdaş Yaşamın vazgeçilmezi olan yeşil alanları ve kentin iklim koşullarına uygun dinlenme alanlarını oluşturamadınız. Yeşil olan yerleri de betonlaştırdınız. Ağaç katliamlarına göz yumdunuz, uyguladınız” diye konuştu.

“NE KADAR BORÇLANDIĞINIZI KAMUOYUNA AÇIKLAYIN”

Mersin’in en çok borcu olan belediye konumuna geldiğini ve Büyükşehir yönetiminin şeffaf olmadığı eleştirisi yapan Özyiğit, “Ne kadar borçlandığınızı kamuoyuna açıklayın, şeffaf olun. Kaynakları verimli kullanmazsanız Büyükşehir Belediyesi kente hizmet üretemez hale gelecektir. Yapımı bitmiş halde, kullanıma hazır devraldığınız otogarı bile hizmete açamadığınız gibi bu kentte “HER YER OTOGAR” sloganını yaratarak bir başarısızlığa daha imza attınız. Yıllık kira 322bin TL’den 20 milyon TL’ye 62 kat artırarak gelir elde edeceğinizi billboardlarla, şatafatlı sunumlarla kamuoyuna açıkladınız. Bunu hangi oranda gerçekleştirdiniz? Ne yaptınız? Sayın Kocamaz yine beceremediniz?  Mersin halkından özür dilemeyi ve özeleştiri yapmayı düşünüyor musunuz?” şeklinde konuştu

“BİRİLERİNİN ÜZERİMİZDE BİR KUMPAS BİR OYUN İÇERİSİNDE OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

Açıklamasının son bölümünde ulusal bir gazetede köşe yazan Ersin Ramoğlu’nun 31 Temmuz 2017 tarihinde yayımlanan köşe yazısına da tepki gösteren Özyiğit, sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı: “Gerçekle hiç ilgisi olmayan kurgulama, mesnetsiz iddialarla ilgili kamuoyuna açıklamada bulunmuştuk. 2 Ağustos 2017 tarihinde tekzip yazımızı Ersin Ramoğlu’na mail ortamında gönderdik. Çok şükür bu güne kadar hiç kimsenin hakkına, hukukuna kast etmedim. Bu iddiada bulunacak tek bir insan dahi çıkamaz. Geçmişimi de hepiniz araştırabilirsiniz. O kadar mesnetsiz, o kadar ilgisiz bir olayla ilişkilendirilip ismimin kullanılması birilerinin üzerimizde bir kumpas bir oyun içerisinde olduğunu bizlere göstermektedir. Biz yolumuza devam edeceğiz. Bu kentte, bu ülkede her kim yargıyı manipüle etmişse, her kim haksız yere bir davanın bilerek tarafı olmuş ise vicdansızdır, onursuzdur, hak, hukuk, adalet düşmanıdır. Bununla ilgili tekzip sürecini izleyeceğiz. Gerekirse hukuki süreci başlatarak gerekli girişimlerde bulunacağız. Ancak bu metin bizler tarafından oluşturulmadıysa birileri tarafından oluşturulmuştur. Bunun takipçisi olup gerçeği ortaya çıkartacağız. Mücadelemiz hak, hukuk, adalet, demokrasi, özgür basın, laiklik, bağımsız, şeffaf bir Türkiye içindir. Hepinize saygılar sunuyorum.”

Açıklamanın ardından toplantı sorup cevap şeklinde devam ederken açıklamaların ardından toplantı sona erdi. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA