Afrikalı ormancılara Mersin’de eğitim verildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Afrikalı ormancılara Mersin’de eğitim verildi


 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından Pançerçevesinde 13 Afrika ülkesinden gelen personele Mersin’de eğitim verildi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nde yapılan ağaçlandırma, erozyon kontrolü çalışmaları ve orman yangınları hususunda tatbiki eğitimlerini tamamlayan heyetinde katılımıyla bir hatıra ormanı oluşturuldu.

Eğitimin son gününde Tarsus Karabucak Fidanlığındaki incelemelerini tamamlayan heyet kardeşlik ve dostluk hatıra ormanına fidan dikti. Burkine Faso, Çad, Cibuti, Eritre, Etiyopya, Mali, Moritanya, Nijer, Nijerya, Senagal, Sudan, Gambiya ve Gine’den katılan 35 katılımcı bin dekarlık sahada okaliptüs fidanlarını toprakla buluşturdu.

Afrika Ülkelerine Çölleşme ile Mücadele Hususunda Eğitim Desteği Veriliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afrika ülkelerine destek olmak gayesiyle imzalanan protokolün gereklerini yerine getirmeye devam ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“Başta Afrika ülkeleri olmak üzere, en az gelişmiş ülkelere, sözleşmenin gereklilikleri kapsamında, uluslararası iş birliği, kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi gibi konularda destek sağlayacağız. Düzenlenen eğitimlerle Afrika ülkelerinden gelen personele arazi tahribatının dengelenmesi, çölleşmeyle mücadele, su, rüzgar ve kumul erozyonuna karşı çalışmalar ve orman ağaçları fidanlarının üretimi gibi hususlarda eğitimler veriyoruz. Mersin’de verdiğimiz eğitimin ardından da 13 Afrika ülkesi adına bir hatıra ormanı tesis ettik. Bu tür faaliyetlerimize bundan sonra da devam edeceğiz.” (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA