Silifke’den incir ve yayla fıstığı atağı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Silifke’den incir ve yayla fıstığı atağı


 

Silifke Belediyesi tarafından Nuru Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan İncir ve Yayla Fıstığı Festivalinin hazırlıkları sürüyor. 20 Ağustos 2017 Pazar günü yapılacak festivalde, birbirinden hareketli şarkı ve türküleriyle Ankaralı Ayşe Dinçer’in sahne alacağı belirtildi.

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Nuru Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği, Nuru Mahallesi Muhtarlığı ve Silifke Belediyesi işbirliğiyle düzenlenecek olan İncir ve Yayla Fıstığı Festivali öncesi, mahalle merkezinde incelemelerde bulundu. Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Mustafa Turgut, vatandaşlara festival etkinlikleriyle ilgili bilgiler verdi.

Yörenin tanıtımını ve kültürünü gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan festivalleri gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Nuru Mahallemiz gerçekten bulunduğu konum itibariyle cazibe merkezi haline gelmiş durumda. Silifke Belediyesi olarak gerçekleştireceğimiz İncir ve Yayla Fıstığı Festivalimiz sayesinde, hem yöre insanlarımızı buluşturuyor, hem de yaşadığımız yayla mahallelerimizin tanıtımını en iyi şekilde yapıyoruz.

Festival hazırlıklarımız şuan devam ediyor. 20 Ağustos Pazar günü yapmayı planladığımız festivalimizi daha coşkulu ve daha kapsamlı hale getirdik. Açılış konuşmalarıyla başlayan festivalimizde stand gezileri, yarışmalar, yemek ikramı, Halk Oyunları gösterileri, Belediyemiz Tiyatro Topluluğunun gösterileri ve yine belediyemiz Fasıl grubunun muhteşem konserleri yer alacak. Ayrıca bütün bu etkinliklerimizin hemen ardından yöre sakinlerimizin de yoğun talebi üzerine Ankaralı Ayşe Dinçer ses sanatçımızı halkımızla buluşturacağız. Umarım ki bu tür etkinliklerimiz önümüzdeki yıllarda daha büyük organizasyonlara öncülük eder.

Böyle birlikteliklerimiz sayesinde yöremizi, tarım ürünlerimizi, doğal güzelliklerimizi, kültürümüzü ve sosyal yaşantımızı tüm dünyaya tanıtma imkânı buluyoruz. Bizim olan değerlerimiz nasıl bize sapasağlam geldiyse, bize düşen de bu değerlerimize sahip çıkıp, eksiltmeden, bilakis üzerine daha fazlasını koyarak geleceğe aktarmaktır. İlçemizin sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesi, vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükselmesi, kısacası merkez ve kırsalıyla daha yaşanılabilir bir Silifke’nin gerçekleşmesi’ hep hayalimiz, önceliğimiz ve hedefimiz olmuştur. Nuru İncir ve Yayla Fıstığı Festivalimizin düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Nuru Mahallesi’nde böyle bir festivalin düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Nuri Ünal, “Mahallemiz tarihi ve doğal güzellikleriyle ilçemizin en önemli köyleri arasında yer almaktadır. Mahallemizin en meşhur meyvelerinden incir ve yayla fıstığımız gün geçtikçe ayrı bir önem kazanmakta, en önemli geçim kaynaklarımız arasında yer almaktadır. Yöremizi, tarım ürünlerimizi ve köyümüzün bütün güzelliklerini böyle festivallerde tanıtmaya devam edeceğiz. Derneğimiz ve yöremiz insanlarıyla birlikte böylesi bir başarıya imza atan belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bütün halkımızı 20 Ağustos 2017 Pazar günü Nuru Mahallesi İncir ve Yayla Fıstığı Festivali’ne bekliyoruz” dedi.

Nuru Mahallesi ve çevre mahallelerinin birlik ve beraberlik içerisinde katılacağı güzel bir festival olacağını açıklayan Mahalle Muhtarı Mustafa Şen, “Belediyemiz, Derneğimiz ve Mahalle Muhtarlığımız işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz festivalimize tüm halkımızı davet ediyoruz. Festivalde Ankaralı Ayşe Dinçer ses sanatçımız sahne alacak olup, belediyemiz tarafından hazırlanan birbirinden güzel etkinlikler yer alacak. Emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA