“İmam Hatip istemiyoruz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İmam Hatip istemiyoruz”


 

Mezitli’de 1800 öğrencinin eğitim gördüğü Mezitli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kent dışına taşınıp okulun mevcut eski binasının İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesi öğrenci velilerini ayaklandırdı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Mezitli ilçesi Yeni Mahalle’de bulunan Mezitli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Kuyuluk bölgesine taşınmasının ardından okulun mevcut eski binasının İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesi mahallelinin sert tepkisi çekti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tepki göstermek için İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülen okul binasının önünde toplayarak basın açıklaması yapmak isteyen mahalle sakinlerine güvenlik güçleri engel oldu.

2911 Nolu Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası kapsamında Mersin Valiliği’nden izin alınmadığı gerekçesiyle basın açıklamasını yasaklandığını bildiren güvenlik güçleriyle uzun süre tartışan vatandaşlar, güvenlik görevlilerinin geri adım atmaması üzerine basın açıklamasını ileri bir tarihe erteledi.

“BİZİM BURADA İMAM HATİP LİSESİNE DEĞİL BİR ORTAOKULA İHTİYACIMIZ VAR”

Daha sonra basın mensuplarına bilgi veren Yeni Mahalle Sakinlerinden Eyüp Öksüz isimli vatandaş, İmam Hatip Lisesine çevrilen okulun 500 metre ilerisinde başka bir İmam Hatip Okulunun yer aldığını söyleyerek İl Milli eğitim Müdürlüğünün kararına tepki gösterdi. Mahalleli Öksüz, “Ahmet Hocaoğlu Lisesi ile Mezitli Çok Programlı Lisesi ile Mezitli İlkokulu’nda ciddi alamda öğrenciler bir bütün halinde eğitim görüyordu.  Şimdi buranın yarısını İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürdüler ama zaten bu okulun yapı kullanım ruhsatı yoktu. Onun dışında ikinci bir Osmanî ye öğrenci yurdu vakası yaşanmasın diye bir açıklama gereği düşünmüştük. Yani olarak 1800 öğrencinin öğrenim gördüğü bir okulu sizin, 100 ile 200 öğrenci çekebilecek bir okula dönüştürme hakkınız yok. Bu okulun dönüştürülme sürecinde hiçbir mahalleliye bunu sormadılar. Dışarıdan getirdiğiniz 10 öğrenciyi bu okula yerleştirmeye çalışıyorsunuz. Ama bu mahallede ciddi anlamda bir ortaokula ihtiyaç var. Mezitli İmam Hatip Lisesine gelen öğrencileri birçoğu Mezitli dışında gelen öğrencilerdi. Mezitli’nin yapısı ve vatandaşların eğitim alanına bakış açısı imam hatip lisesi ile uyumlu değil. İlçe milli eğitim müdürü burada ne yapmaya çalışıyor biz mahalleli olarak anlamış değiliz. Mezitli’nin içersindeki okulları İmam Hatip’e dönüştürüyorlar. Mezitli’nin dışındaki okulları ise Anadolu ve meslek lisesi yapıyorlar. Çünkü bunun ana nedeni öğrencilerin okula gidip gelirken yormak onları baskı altına alıp İmam Hatip Lisesi’ne yönlendirmektir. Bazı öğrenciler okula gitmek için saat 7.00’de uyanırken, diğer öğrencileri saat 5.30’da uyandıracaklar. Zaten geçtiğimiz eğitim öğretim yıllında da çocuklarımız sabahın kör saatlerinde akşam karanlığında okullara gidip geldiler. O yüzden bizim burada İmam Hatip Lisesine değil bir ortaokula ihtiyacımız var” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA