Valilikten Kocamaz’a: Çalışmalar MESKİ’yi bekledi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Valilikten Kocamaz’a: Çalışmalar MESKİ’yi bekledi


 

Mersin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada; kentin doğu girişinde bulunan Kazanlı otoyolundaki inşaat çalışmalarının MESKİ, TEDAŞ, Türk Telekom ve ATAŞ’a ait altyapı ve iletim ve iletişim hatları bulunması nedeniyle geciktiği belirtildi.

Haber Merkezi

Mersin’in Merkez Akdeniz ilçesinde devam eden “Kazanlı 8 Şeritli Otoyol Projesi” kapsamında yapılan inşaat ve altyapı çalışmaları nedeniyle bölgede çalışan vatandaşların yaşadığı mağduriyetlerle ilgili olarak defalarca gündeme getirdiğimiz aksaklıklara ilişkin Mersin Valiliğinden açıklama geldi. Son olarak Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı ilk meclis toplantısında AKP’li Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya tarafından gündeme taşınan konuya yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın MESKİ ile ilgili bir durum olmadığını açıklmış ve topu Karayolları Bölge Müdürlüğüne atmıştı. Bunun üzerine Mersin Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz imzası ile yapılan açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğü 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen inşaat çalışmalarının, inşaat alanındaki MESKİ, TEDAŞ, Türk Telekom ve ATAŞ’a ait altyapı ve iletim ve iletişim hatları bulunması nedeniyle aksadığını ve çalışmalara 5 Ekim 2016 tarihinde başlanabildiği belirtildi.

KOCAMAZ MESKİ İLE ALAKALI BİR DURUM YOK DEMİŞTİ

Büyükşehir Belediye Meclisindeki açıklamasında çalışmaların aksamasının MESKİ ile ilgili olmadığını belirten Kocamaz o dönemde şunları söylemişti. “Bu sadece Büyükşehir ile ilgili bir durum değil Karayolları ile ilgili de bir durum vardır. MESKİ söz konusu bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Onunla ilgili olan ihalelerde yapıldı. Zaten bu bölgede MESKİ çalışmalarını Karayolları ile birlikte yapıyor. Karayolları bölge müdürüne defalarca söyledim. Bu işi bize bıraksalardı bugün mezarlık – 1 kavşağı’nın tamamlandığını herkes görecekti. Bu yüzden 8 ay kaybettik. Maalesef devlette işler çok ağır işliyor. Herkeste buradaki kavşağı bizim yaptığımızı sanıyor. Hatta bana öyle mesajlar geliyor ki, birden her tarafa el attınız şehrin trafiğini kilitlediniz diye değerlendirmelerde oluyor. Bende bölge müdüründen bunların bir an önce bitmesini istedim.”  

ÇALIŞMALAR MESKİ’Yİ BEKLİYOR

Yazılı açıklamada ‘Kazanlı 8 Şeritli Otoyol Projesi’ kapsamında şuana kadar yapılacak 925 adet fore kazıktan 735’inin, 78 adet köprü temelinden 54’ünün, 106 adet köprü elevasyonu ve döşemelerden her biri 2,5 açıklıktan oluşan (75) 32 adet inşaat yapım aşamasından 2’sinin tamamlandığını bildirilirken geriye kalan fore kazık, temel ve elevasyonların yapılması için MESKİ’ye ait içme suyu ve kanalizasyon hatlarının deplase çalışmalarının tamamlanmasının beklendiği belirtildi.

YAN YOLLAR YILSONUNDA TRAFİĞE AÇILIYOR

Açıklamanın son bölümünde bölgede sorumluluğu bulunan kurumların harekete geçirilerek deplase projelerinin hazırlatılmış olduğu, kurumlarca ödeneklerin ayrıldığının da vurgulandığı yazılı açıklamada, “2017 yılı sonu itibariyle Köprülü kavşağın tamamlanan kısımlarıyla birlikte, Kuzey ve Güney Yan Yollarının trafiğe açılmasının, 2018 ılı ilk yarısında içerisinde ise alt yapı iletim ve iletişim hatlarının kalıcı ve geçici deplaselerinin sağlanarak Liman – Hal Köprülü Kavşağı, Kuzey Liman Köprüsünü ve Güney Liman Köprüsünün trafiğe açılmasının planlandığı, 18.01.2017 tarih ve 2017 /09 sayılı Mersin Büyükşehir Belediyesi UKOME Genel Kurul Kararı ile 06.03.2017 tarihi itibari ile trafiğe kapatılan yolun yönlendirme tabelaları ile yönlendirilmesinin yapıldığı alternatif güzergâh ile sağlandığı anlaşılmıştır” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA