Muz Festivali ile coştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Muz Festivali ile coştu


 

Anamur 11. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali kortej yürüyüşü ile başladı. Anamur Belediye Binası önünde başlayan yürüyüş Muşurup Sanat Sokağı’na kadar devam etti. Festivalin birinci gününde Orhan Hakalmaz Konseri büyük ilgi çekti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Anamur Belediyesi tarafından bu yıl 11.'si düzenlenen Uluslararası Kültür ve Muz Festivali başladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve Sanatçı Orhan Hakalmaz´ın en önde yürüdüğü korteje Anamur Ziraat Odası Başkanı A. Şeref Gümüş,  Anamur Esnaf ve Sanatkarları Oda Başkanı Ahmet Çetin, Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı Başkanı Tuğrul Ayhan, STK Başkanlar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş gurubu katıldı.

Anamur Belediye Konservatuarı Minikler Halk Dans Grubu, Ukrayna Halk Dansları Grubu ve Mamak Belediyesi Halk Dansları Grubu gösteriler sundular Kortejde Deve ve Midilli At büyük ilgi çekti. Türk Bayrakları ve Atatürk posteri ile renklenen kortejin Çavuşpınarı meydanındaki bölümünde şehitlerimiz için saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı Okundu. Burada Atatürk Anıtına çelenk koyan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, yaptığı kısa konuşmada, Bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerin gerek birlik ve beraberliğin pekişmesi, gerekse bölgemizin tanıtımı için önemli olduğunu söyledi.

Türe, “Bu yıl 11.sini düzenlediğimiz Anamur Uluslar arası Kültür ve Muz Festivaline hoş geldiniz” dedi. Yürüyüşe katılanlara Muşurup Sanat sokağında, Anamur Muzu, yoğurtlu keşkek, samtıra ve limonata ikram edildi.

Festivalin Belediye 82 Sosyal Tesislerindeki gerçekleşen akşamki bölümünde ise Orhan Hakalmaz seçme türküleri ile katılımcılara muhteşem bir konser verdi. Hakalmaz hem duygulandırdı, hem oynattı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da, Türkiye genelinde 1 milyon 740 bin öğrencinin katıldığı TEOG sınavının ikisinden de 500 tam puan Türkiye birincisi olan Yaren Aslanbuğa’ya ödül verdi. Ayrıca 2016-2017 Liselerarası Güreş Olimpiyat Oyunları Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olan Nur Çınar’a da ödül veren Başkan Kocamaz, Uluslararası Kültür ve Muz Festivali’n katkı sağlayan firma yetkililerine de teşekkür plaket verdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA