Mezitli’de emlak vergisi neden arttı? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mezitli’de emlak vergisi neden arttı?


 

Zorunlu olarak 4yılda bir güncellenen arsa kıymet değerlerinin emlak vergisini arttırması ile Mezili Belediyesi’nden halka açıklama geldi.

Mezitli Belediyesi tarafından 2018-2021 yılları için ilçedeki emlak vergisi artışına yönelik çıkan haberlerle ilgili bilgilendirme yapıldı. Arsa kıymet değerlerinin zorunlu olarak her 4 yılda bir güncellendiğine dikkat çekilen açıklamada, değerlemenin belediye görevlileri ve muhtarlar ile Tapu, Vergi Dairesi ve Ticaret ve Sanayi Odası Yetkilisinden oluşan alt takdir komisyonu tarafından yapıldığına, çıkan sonucunda Vali veya yetki verdiği memur başkanlığında Defterdar, Tapu Sicil Müdürü, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası temsilcisi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcisinden oluşan Merkez Komisyonunun onaylandığı bilgisi verildi.

Açıklamada, yapılan bu çalışma ile iddia edilen artışın aksine, arsa vergilerinde cüzi bir artışa sebep olacağının altı çizildi.

METREKARESİNE BAKILIYOR

Mezitli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Emlak vergilerinin hesaplanmasında kullanılan arsa metrekare birim fiyatlarının 4 yılda bir yeniden değerlendirilmesi kanunla hüküm altına alınmıştır. Emlak vergisi kanunu iç genelgesi ile önümüzdeki 4 yıl için yapılacak değerleme takvimi ve komisyon çalışma usul ve esasları yayımlanmıştır.

Genelgeye göre ilk belirlemeyi belediye görevlileri ve muhtarlar ile Tapu, Vergi Dairesi ve Ticaret ve Sanayi Odası Yetkilisinden oluşan alt takdir komisyonu yapmakta ve Vali veya yetki verdiği memur başkanlığında Defterdar, Tapu Sicil Müdürü, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası temsilcisi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcisinden oluşan Merkez Komisyonunun onayına sunmaktadır.

Takdir Komisyonu değerlemeyi bölge tipleri, nüfus ve yerleşim yoğunluğu, altyapı durumu, imar planlarındaki konum ve  gelişmişlik gibi bir çok kriteri göz önüne alarak yapmaktadır.

2018-2021 yıllarını kapsayacak olan arsa M² birim fiyatları Valilik tarafından kurulan merkez komisyonunda 13/06/2017 tarihinde uygun bulunarak onaylanmış, alınan kararın tebliğ ve askı süreci mevzuatına uygun olarak yapılmıştır. Komisyon kararına itiraz için Vergi Mahkemelerine dava açılabilecektir. Arsa kıymet takdirlerinin yeniden yapılması her dört yılda bir tekrarlanan rutin bir çalışmadır. Yapılan bu çalışma bina vergilerinde arsa payları oranında cüzi bir artışa sebep olacaktır”. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA