Muhtarlara engelsiz erişim | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Muhtarlara engelsiz erişim


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus ilçe merkezinde engelli bireylerin mahalle muhtarlıklarına engelsiz bir şekilde ulaşabilmesi için 28 muhtarlık binasına engelli rampası inşa etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Şube Müdürlüğü, ilçe genelinde hayatı kolaylaştırma ve engelleri ortadan kaldırma çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus genelinde yürütülen yeni muhtarlık binası ve bakım onarım işlemlerine, mevcut durumu ile engelli bireyler için elverişsiz olan muhtarlık binalarına engelli rampaları yapılması da dahil edildi. İlçe merkezinde bakım ve onarım çalışmaları tamamlanarak, nezih bir ortama kavuşan 28 muhtarlık binasına, engelli rampası ve korkuluklar inşa edilerek, engelli vatandaşların muhtarlıklara giriş-çıkışındaki engeller ortadan kaldırıldı.

ÖZLEM DUYULAN HİZMETLER BİR TELEFON UZAKTA

Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli rampasının yanında kent genelinde yürütülen çalışmalardan her kesimin memnun olduğunu aktaran Ergenekon Mahalle Muhtarı Yunus Anacık, “Biz muhtarlık olarak yapılan hizmetlerden memnunuz. Sadece engelli rampası değil, verilen diğer hizmetlerden de memnunuz. Engelli bireyler önceden dışarıda bekliyordu, evrakları ben onlara götürüyordum. Ama şimdi kendileri içeri kadar girebiliyor. Artık özellikle aşırı sıcak havalarda ve yağışlı havalarda kimse dışarıda beklemek zorunda kalmayacak. Ben şahsen muhtar olarak hizmetlerden memnunum. Diğer bölgelerde de gezip görüyoruz. Bugüne kadar kimsenin ulaşamadığı yerlerde bile asfalt çalışmaları yapılıyor. Yani sadece kendi mahallemde değil her mahallede Büyükşehir Belediyesi hizmetlerini görüyoruz. Mahallelerimiz de aynı şekilde önceki yıllara göre memnunlar. Daha önceleri çinko sacın altında hizmet veriyorduk. Buraya gelen vatandaş kışın donuyor, yazın da sıcaktan terliyor, duramıyordu. Oturacak masa sandalye bile yoktu. 15 sene öncesiyle mukayese ettiğimizde diyecek söz bulamıyoruz. Belediye bünyesinde kurulan Muhtarlık İşleri Dairesi ile de iletişimimiz iyi. Bir telefon ediyoruz anında yanıt alıyoruz. Özlem duyduğumuz hizmetler artık bir telefon kadar uzağımızda” sözleriyle sunulan hizmetlere dikkat çekti.

ENGELLİER SORUN YAŞIYORDU

Gaziler Mahalle Muhtarı Emir Can Aksan da, “Engelli vatandaşlarımızın muhtarlıklarımıza erişiminde sorunlar yaşıyorduk. Bu durumu Büyükşehir Belediyesi’ne ilettik. Koordinasyon Şube Müdürlüğü’ne müracaat ettik ve hemen ilgilenerek, binamıza engelli rampası ve korkuluklar yapıldı. Engelli vatandaşlar genelde yanlarında refakatçılarla geliyordu ama yine de sorun yaşıyorlardı. Bizler gidip içeri gelmeleri için kucağımıza alıyorduk, yardımcı oluyorduk. Ama şimdi rampa yapıldı yapılalı hepsi tek başlarına buraya gelebiliyor ve rahatlıkla içeri kadar girebiliyorlar. Büyükşehir Belediyesi bizlerle vatandaşlar arasındaki tüm engelleri kaldırmış oldu. Genel itibariyle de bakınca Muhtarlık İşleri Dairesi ile güçlü ve kolay bir iletişimimiz var. En alttaki personelden en üst konumdaki yöneticilere kadar kolaylıkla erişebiliyor ve taleplerimizi iletebiliyoruz. Çok kısa sürede de sonuç alabiliyoruz.” diye konuştu. (bülten)



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA