“MEB’in yetkileri Diyanet’e devredilemez” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MEB’in yetkileri Diyanet’e devredilemez”


 

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, eğitim sisteminin her geçen gün daha da dinselleştirildiğini, toplumu ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı yaklaşımların en çok eğitim alanında kendini hissettirdiğini söyledi.

Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın kimi yetkilerinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesinin gündeme geldiğini ifade eden Çamak, “Geçtiğimiz günlerde Resmî Gazete'de Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri İçin Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmelik yayımlandı. Bu yönetmelik 4706 sayılı kanuna dayanılarak hazırlanmıştır. Kanunda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın adı geçmemesine rağmen, hukuka aykırı bir biçimde, eğitim ve yurt için yapılan başvurularda Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan, hazırlanacak plan ve projeler için uygun görüş alma zorunluluğu getirilmiştir. Bu durum, toplumun farklı inanç kesimlerini bir araya getiren eğitim alanı açısından kabul edilemez bir durumdur. Ayrıca, Anayasa'mızın dayandığı demokratik ve laik devlet anlayışıyla bağdaşmamaktadır. Bu hatadan bir an önce dönülmelidir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkileri Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilemez” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA