Mersin’in milletvekili sayısı arttı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’in milletvekili sayısı arttı


 

İllerin vekil sayısı ve seçim çevreleri değişiyor. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yer alan YSK kararına göre, illerin milletvekili sayısı ve seçim çevresi değiştirildi. Mersin’in 11 milletvekili sayısı 13’e yükseldi.

Haber Merkezi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Anayasa değişikliği ile milletvekili sayısının 600’e çıkarılması üzerine, illerin çıkaracağı milletvekili sayılarını yeniden belirledi. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren kararla, Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2016 nüfus verileri esas alınarak, Mersin’in halen 11 olan milletvekili sayısı, iki milletvekili artarak 13’e yükseldi.

Ankara'nın seçim çevreleri Birinci Bölge: Bala, Çankaya, Elmadağ, Evren, Gölbaşı, Haymana, Mamak, Polatlı ve S.Koçhisar, İkinci Bölge: Akyurt, Altındağ, Çamlıdere, Çubuk, Güdül, Kahramankazan, Kalecik, Keçiören, Kızılcahamam ve Pursaklar, Üçüncü Bölge: Ayaş, Beypazarı, Etimesgut, Nallıhan, Sincan ve Yenimahalle olarak yeniden düzenlendi.

Karar kapsamında, 88 olan İstanbul'un çıkaracağı milletvekili sayısı 97'ye, İzmir'in 26 olan çıkaracağı milletvekili sayısı 28'e yükseltilirken, seçim çevresi sayıları aynı kaldı.

Kararla, Bursa'nın seçim çevresi ikiye çıkarılırken, çıkaracağı milletvekili sayısı da 18'den 20'ye yükseltildi.

Kararla ayrıca, illere göre çıkarılacak milletvekili sayısı Gaziantep, Antalya, Kocaeli ve Şanlıurfa'da iki milletvekili artarken, bazı illerde de birer milletvekili fazlalaştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA