Dikkat; ilave istihdam sigorta prim teşvikinde düzenleme yapıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Dikkat; ilave istihdam sigorta prim teşvikinde düzenleme yapıldı


 

Hükümetin işsizlik sorununun çözümüne yönelik hayata geçirdiği Milli İstihdam Seferberliği kapsamında uygulanan teşviklerde yeni düzenlemeye gidildi.

GİZEM EKİCİ

Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, yaptığı yazılı açıklama ile “İlave İstihdam Sigorta Prim Teşvikinde Değişiklik” yapıldığını bildirdi. Değişik ile ilgili üyelerini bilgilendiren Tokgöz, 1 Haziran 2017 ile 31 Aralık 2017 tarihleri arasında işe alınan sigortalılar ile yeni tescil edilen işyerleri bakımından ilave istihdam teşviki desteğinde esneklik sağlayarak işveren lehinde usul değişikliğine gidildiğini söyledi.

İlave istihdam prim desteğinden yararlanmak için sigortalının; Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsiz olması gerektiğini söyleyen Tokgöz, ayrıca 1 Haziran 2017 ila 31 Aralık 2017 tarihleri arasında işe alınması ve işe giriş tarihi itibariyle işe alındıktan tarihten önceki üç aya ilişkin kuruma verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde 10 günden fazla bildirilmemesi gerektiğini söyledi.

İşveren yönünden ise öncelikle işyerinin, özel sektör işverenine ya da ek 9’uncu madde kapsamında ev hizmetlerinde işçi çalıştıran işverene ait olması gerektiğini söyleyen Başkan Ömer Faruk Tokgöz, “Sigortalının işe alındığı işyerine ait 2016 yılı Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave olarak çalıştırılması, 3 aylık prim ve hizmet belgelerinin yasal süresi içinde SGK’ ya verilmesi, tahakkuk eden sigorta primlerinin yasal süresi içinde ödenmesi, yasal ödeme süresi geçmiş sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası ile bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borçlarının bulunmaması, çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmediği veya bildirdiği sigortalıları fiilen çalıştırmadığı yönünde herhangi bir tespitin bulunmaması, şartlarının birlikte gerçekleşmesi gerekmektedir.

YENİ DÜZENLEME İLE NELER DEĞİŞTİ?

1 Haziran 2017 – 31 aralık 2017 tarihleri arasında ilk defa tescil edilmiş olan işyerleri ile 2017 yılından önce tescil edildiği halde 2016 yılında SGK’ya hiç bildirimde bulunmayan işyerlerinde 2016/Aralık ayına ait aylık prim ve hizmet belgesinde kayıtlı sigortalı sayısı sıfır olacağından 1 Haziran 2017 ila 31 aralık 2017 tarihleri arasında işe alınan ve destek kapsamına giren tüm sigortalılardan dolayı kanunda aranılan diğer şartların sağlanması kaydıyla bu destekten yararlanılabilecektir. Uygulama 1 Haziran.2017 tarihi itibariyle başladığından, 2017 yılı Haziran ayı öncesinde tescil edilmesine rağmen 1 Haziran 2017 tarihinden önce işe başlayan sigortalılar yeni uygulamadan yararlanamayacaktır.

Daha önceki uygulamada, 2017 yılında ilk defa tescil edilmiş olan işyerlerinde 1 Şubat 2017 ila 31 aralık 2017 tarihleri arasında işe alınan ve destek kapsamına giren sigortalılardan dolayı ilave istihdam prim destek tutarının yarısı kadar, kanunda öngörülen diğer şartların da sağlanmış olması kaydıyla ilave istihdam desteğinden, işyerinin 2017 yılında tescil edildiği tarihi takip eden üçüncü aydan itibaren yararlanabilmekteydi.

Ayrıca; 2016 yılı Aralık ayında sigortalı çalıştırılmaması nedeniyle SGK’ya bu aya ilişkin aylık prim ve hizmet belgesinin verilmemiş olması halinde, 2016/Aralık ayına ait aylık prim ve hizmet belgesinde kayıtlı sigortalı sayısı sıfır olacağından Kanunda aranılan diğer şartların sağlanması kaydıyla destek kapsamına giren tüm sigortalılardan dolayı bu destekten yararlanılabilecektir.

Daha önceki uygulamada, 2016 yılı Aralık ayında bildirim olmaması halinde 2016 yılında bildirim yapılan aylardaki sigortalı sayısının ortalaması esas alınmaktaydı” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA