Almanya’dan Mersin’e şefkat eli | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Almanya’dan Mersin’e şefkat eli


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağışlanan medikal malzemeleri engelli bireylere dağıtıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi’nde düzenlenen törende Almanya’nın Halle Westfalen şehrinde faaliyet gösteren “El Ele Bielefeld Engelliler Yardımlaşma-Dayanışma Derneği” tarafından engelli bireylere verilmek üzere gönderilen medikal malzemelerin dağıtımı gerçekleştirildi.

“HAYALLERİMİZE ENGEL KOYMAMAK BİZİM ELİMİZDE”

Fiziksel engelin başarı için bir engel olmadığına değinerek, örnekler veren Başkan Burhanettin Kocamaz, “Bu vesileyle ifade etmek isterim ki; hayatı engelli yaşasak da, hayallerimize engel koymamak bizim elimizde. Aslında bütün mesele burada. Her şeye rağmen başarabiliriz. Bir engeli olsun ya da olmasın, her insanın hayatta yapamadığı şeyler vardır. Hayatını heba eden engelsizlere karşın, dünyayı hayran bırakan, önemli işler yapan engelliler vardır. Çeşitli engelleri bulunan Timur gibi büyük bir asker; Shakespeare gibi büyük bir şair; Hawking gibi başarılı bir bilim insanı; Cemil Meriç gibi başarılı bir yazar, Şafak Pavey veya Lokman Ayva gibi milletvekili, Âşık Veysel gibi büyük bir ozan olmak bizim elimizde” diye belirtti.

El Ele Bielefeld Engelliler Yardımlaşma-Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Karabel de, “Buraya 4 arkadaşımızla beraber geldik. Onlarda el ele verdi ve gönül gönüle buralara geldik. Ben de bir engelli babasıyım. İnsanın kanayan yarası olmayınca böyle bir hizmeti bilemiyor tabi. Biz de bu duyguyla engelli kardeşlerimize umut olalım istedik. Bütün engelli adayı kardeşlerimize, her sağlam birey bir engelli adayıdır düsturuyla bakarak, karınca kararınca herkese yardımcı olmak istiyoruz. Vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan tüm kardeşlerimize, Edirne’nin Karakasım Köyü’nden, Yüksekova’nın Esendere’sine kadar hizmet devam ediyor” dedi.

Engelsiz bir Mersin hayali ile kadın, erkek, yaşlı, genç, engelli, engelsiz toplumun bütün kesimlerini kucaklayacak model oluşturmak için yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, dağıttığı medikal malzemeler ile engelli bireylerin yüzünü güldürdü. Törende, 14 engelli bireye malzeme dağıtımı yapıldı. Medikal malzeme teslim törenine katılan engelli bireyler, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a kendilerine yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini ifade ettiler.

Mersin’e gelen medikal malzeme desteği kapsamında; 12 Adet akülü araba, 100 adet tekerlekli sandalye, 70 adet yürüme yardımcısı, 30 adet tuvalet sandalyesi, 3 adet yatalak vinci, 1 adet merdiven asansörü, 7 adet hasta yatağı (motorlu), 1 adet engelli ayakta tutma cihazı, 3 adet oksijen cihazı, 100 adet koltuk değneği ve hasta bezi belirlenen engelli bireylere teslim edildi.

Tören sonunda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, El Ele Bielefeld Engelliler Yardımlaşma-Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Karabel ve dernek üyelerine çiçek ve plaket hediye etti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA