“Vatandaş et yemeyi unuttu” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Vatandaş et yemeyi unuttu”


 

Milletvekili Kuyucuoğlu, Kurban Bayramı yaklaşırken et fiyatlarındaki aşırı pahalılığın devam ettiğini ve ithal et uygulamasının da sorunu çözmediğini belirterek, “Vatandaşımız et yemeyi neredeyse unuttu, tavuk etini bile alamaz hale geldi” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, et fiyatlarındaki aşırı pahalılığı ve ithal ette gümrük vergilerinin indirilmesi nedeniyle yerli üreticinin yaşadığı sıkıntıları TBMM gündemine taşıdı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Kuyucuoğlu, “Kurban Bayramı yaklaşırken et fiyatlarındaki aşırı pahalılık devam ediyor. Tarım Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu politikalar bayram öncesi vatandaşın daha ucuz et yemesini sağlayamadığı gibi büyükbaş hayvan ve karkas et ithalatındaki gümrük vergisi indirimleri de hayvan üreticilerinin aleyhinde bir gelişmedir. Girdi maliyetlerindeki yükseklik nedeniyle üreticilerin hızla üretmekten vazgeçtiği ülkemizde hayvancılık konusunda daha ciddi ve kapsamlı desteklemeler yapılmalıdır. Vatandaşımız et yemeyi neredeyse unutmuş, tavuk etini bile alamaz hale gelmiştir” dedi.

Bir zamanlar iyi bir tarım ülkesi olarak bilinen Türkiye’nin pamuğu Yunanistan’dan, buğdayı Rusya’dan, arpayı, mısırı, pirinci Fransa’dan, sarımsağı Çin’den, nohudu Meksika’dan, mercimeği Kanada’dan ithal eder hale geldiğini vurgulayan Kuyucuoğlu, “Bakanlığın acilen tarım ve hayvancılık politikalarını gözden geçirmesi ve üreticilerin gerçekten üretebilecekleri uygulamaları devreye koyması gereklidir” ifadelerini kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi: “Tarım araçlarında vergilerin azaltılmasını, mazot üzerindeki verginin ise kaldırılmasını düşünüyor musunuz? Çiftçilerin ürünlerini güvenle üretebilmelerini teşvik etmek amacıyla, çiftçilere ürettikleri ürünü alma garantisi vermek gibi bir uygulamaya gitmeyi düşünüyor musunuz? Önceki Tarım Bakanı Sayın Faruk ÇELİK’in, et fiyatlarını yükselten birkaç firma açıklamasından sonra bu firmalarla ilgili herhangi bir önlem almayı düşünüyor musunuz? Hayvan ve et ithalatında gümrük vergilerini düşürerek yerli üreticiyi sıkıntıya sokup, ithal hayvana ve ithal ete pazar açtığınızı düşünüyor musunuz? Gittikçe daha fazla dışa bağımlı hale geldiğimiz tarım ürünleri ithalatını azaltmak için gerek desteklemelerde, gerekse çiftçilerimizi üretime yönlendirecek yeni bir çalışma ve planlama yapmayı düşünüyor musunuz? Bütün bu gelişmeler ışığında tohumda dışa bağımlılığı artıran ve milli tohumlarımızın yok olmasına neden olan ‘Tohumculuk Kanunu’nu yeniden gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz? Ekilmeyen boş arazilerin tespiti, buralarda en iyi hangi ürünün yetiştirilebileceği, gerekirse çiftçilerimize sembolik rakamlarla kiralanarak üretimin artırılmasını sağlamak gibi çalışmalar Bakanlığınızca yapılmakta mıdır?” (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA