“Kudüs sahipsiz değildir” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Kudüs sahipsiz değildir”


 

Hukuki Araştırmalar Derneği Mersin Şubesi, “Kudüs sahipsiz değildir” diyerek, dünya devletlerini, Harem-İ Şerif’teki haksız, hukuksuz ve insanlık dışı uygulamalara ve işgale son verilmesi için işgalci İsrail’e karşı tavır ve tutum almaya çağırdı.

Mehmet Nabi Batuk

İsrail'in Mescid-i Aksa'nın girişine metal dedektörleri yerleştirmesi ile başlayan gerilim sürürken, yaşananlara tepkiler sürüyor. Hukuki Araştırmalar Derneği Mersin Şubesi (HUDER) yönetimi de düzenlediği basın toplantısı ile İsrail’e tepki gösterdi.

Dernek Başkanı Murat Altındere dernek merkezinde yaptığı açıklamada, 1967 yılından beri İsrail işgali altında olan Kudüs’te kutsal toprak Harem-i Şerif’e yeni kısıtlamalar getirilerek Müslümanların ibadetine kapatılmasının kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi. Altındere, “İslam’ın Mekke ve Medine ile birlikte en mukaddes 3 kutsal toprağından ve mescidinden biri olan Harem-Şerif tüm Müslüman alemi için önemli bir mabettir. İsrail başta olmak üzere tüm dünyanın Kudüs ve Harem-İ Şerif’in tarih statüsüne ve kutsallığına saygı göstermesi hukuki bir yükümlülüktür.

Uluslararası hukuka göre; askeri güç kullanımı yoluyla toprak işgali, işgalci devlete o topraklar üzerinde egemenlik hakkı vermemektedir. İşgal yoluyla ülke kazanılması ancak sahipsiz bir toprak parçası üzerinde egemenliğe tabi kılma niyet ve iradesiyle egemenliğin kurulması ile mümkün olabilir ki; Kudüs sahipsiz değildir. Bu nedenle İsrail’in, Kudüs bütünü üzerindeki hakimiyet iddiası uluslararası hukuka göre geçersizdir.

Peygamberimizin Miraca çıktığı yer olan Mescid-i Aksa’da işgalin sona erdirilmesi ve ibadet yapmak isteyen insanlara yapılan baskı ve şiddetin ortadan kaldırılması gerekmektedir. HUDER olarak; Uluslararası hukuk kuralları ve evrensel hukuk ilkeleri ışığında dünya devletlerini, Harem-İ Şerif’teki haksız, hukuksuz ve insanlık dışı uygulamalara ve işgale son verilmesi için işgalci İsrail’e karşı tavır ve tutum almaya çağırıyoruz” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA