KKTC’de futbol coşkusu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KKTC’de futbol coşkusu


 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne futbolda uygulanan ambargoyu delmek ve Akdeniz’de dostluk-barış köprüsü kurmak için 17 yıl önce başlatılan Masterler Futbol Turnuvası, Mersin’den de katılım sağlanarak başarıyla gerçekleştirildi.

ALİ ŞANLI

Geleneksel Masterler Futbol Turnuvası bu yıl 19-23 Temmuz tarihleri arasında düzenlendi. İlk ayağı Girne’de yapılan turnuvaya Mersin’den 1, KKTC’den 3 takım katıldı. Dörtlü turnuvada ilk maçında rakibiyle berabere kalarak ve penaltılarla elenerek final şansını kaybeden Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Masterleri üçüncülük maçında Lefkoşa Masterleri ile karşılaştı. Rakibini bu maçta mağlup eden ASKF masterleri üçüncülük kupasını aldı.

Final maçında karşılaşan Lapta ve Lefkoşe Masterleri maçı ise Lapta’nın galibiyeti ile sona erdi. Dostluk turnuvasının Kıbrıs ayağını Lapta msterleri kazanırken, ikinciliği Lefkoşe Masterleri, üçüncülüğü ise ASKF masterleri elde etti.

 Final maçının ardından kupalar sahiplerini bulurken, 17 yıldır bu turnuvaya ev sahipliği yapan Lefkoşe Masterleri Dernek Başkanı Ertan Ali Güllü, turnuvanın bu sezonda amacına ulaşmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. 17 yıldır bur turnuvanın devam ettiğine dikkat çeken Ertan Ali Güllü, “Anavatanımızla olan sportif bağımızı masterler üzerinden böylesine güzel bir turnuva ile kurmak bizleri çok mutlu ediyor. Uzun yıllardır devam eden bu turnuva sayesinde aramızda büyük bir bağ oluştu. Bu turnuvaya emeği geçen herkese teşekkür ediyor, takımlarımıza verdikleri mücadelelerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“FUTBOLLA AKDENİZ’E DOSTLUK VE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURDUK”

Kupa merasiminde söz alan Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş ise 17 yıldır devam eden bu turnuvanın Kıbrıs ve Mersin etaplarının sorunsuz bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, “KKTC’ye futbolda uygulanan ambargoyu protesto etmek amacıyla çıktığımız bu yolda büyük mesafe kat ettik. Futbolla Akdeniz’e dostluk ve kardeşlik köprüsü kurduk. Büyük dostluklar tesis ettik. Alınan kupalar ve madalyalar sadece saha içindeki seremonilerde kaldı. Bu güzel organizasyonunda emeği olan başta KKTC Dışişleri Bakanlığına ve sevgili dostum Lefkoşe Masterler Derneği Başkanı Ertan Ali Güllü’ye ekibim adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi

İlerleyen günlerde Kıbrıs’ta düzenlenen turnuvanın Mersin ayağının, Mersin’den 3 Kıbrıs’tan Lefkoşe Masterleri’nin katılımıyla yapılacağı bildirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA