Lozan Şenliği bürokrasiye takıldı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Lozan Şenliği bürokrasiye takıldı!


 

Her yıl Lozan Barış Antlaşması’nın yıl dönümünde organize edilen Geleneksel Lozan Şenliği kutlamaları Mersin Valiliği yetkililerinin, izin talebine işlemden 12 gün sonra koşullu olur yazısı ile cevap vermesi nedeniyle yapılamadı.

Mehmet Nabi Batuk 

Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi’nin öncülüğünde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Mersin Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Mersin Şubesi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Mersin Şubesi, Eğitim ve Bilim İş görenleri Sendikası Mersin Şubesi tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Lozan Barış Antlaşması’nın 94. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Özgecan Aslan Meydanı’nda organize etmek istediği “Geleneksel Lozan Şenliği” Mersin Valiliğinin koşullu olur yazısı nedeniyle yapılamadı. Söz konusu kurumlar tarafından 9 Temmuz 2017 Pazartesi günü yapılan izin talebine Mersin Valiliği yetkilileri, işlemden 12 gün sonra etkinlik öncesindeki son iş günü olan 21 Temmuz Cuma günü koşullu olur yazısı ile cevap verdi. Mersin Vali Yardımcısı Vekili Haluk Nuri Ballı imzası ile yapılan açıklamada Özgecan Aslan Meydanı’nın tahsis edilmesi halinde etkinliğin yapılacağını bildirmesi üzerine, Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir yetkisinin olmadığını belirten organizatör kurumlar Geleneksel Lozan Şenliği kutlamalarını iptal etmek zorunda kaldı.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ALAN TAHSİS EDİLMESİ HALİNDE OLUR”

Mersin Vali Yardımcısı Vekili Haluk Nuri Ballı imzası ile yapılan olur yazısında “Özgecan Aslan Meydanı’nın 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu uyarınca önceden ilan edilen yerlerden olmamasına rağmen, kanunun 4. Maddesi İstisnalar başlığı altındaki (b) bendinde yer alan; “Kanunlara uyma kendi kural ve sınırları içinde kalmak şartıyla kanun ve gelenek ve göreneklere göre yapılacak toplantı, tören, şenlik karşılama ve uğurlamalar;” ilişkin toplantı ve faaliyetler bu kanun hükümlerinden istisna tutulduğundan belirtilen yerin Büyükşehir Belediyesi tarafından alan tahsis edilmesi halinde bir defaya mahsus ve bu müracaata münhasır olmak üzere ilan edilen yerler kapsamında değerlendirilerek, gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması kaydıyla etkinliğin yapılmasına izin verilmesi hususunu olurlarınıza arz ederim” cümleleri kullanıldı.  

“BİZE VERİLEN OLUR YAZISI ASLINDA OLMAZ YAZISIYDI”

Lozan Şenliğini Özgecan Aslan Meydanı’nda çok büyük bir şenlik biçiminde kutlamak istediklerini belirten Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şube Başkanı Sacide Uluğ, Mersin Valiliği’nin tutumu nedeniyle etkinliklerini 12 gün öncesinden haber vermelerine rağmen gerçekleştiremediklerini aktardı.

Mersin Valiliği bürokratlarını kınayan Uluğ; sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “Lozan Şenliği için daha önceden Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşmeler yapmıştık. Onlarda bize desteklerini sundular. Her türlü sahne, ışıklandırma ve lojistik desteği vereceklerini söylemişlerdi. Tüm hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra 9 Haziran 2017 tarihinde valilikten izin almak üzerine yazı yazarak başvuru yaptık. Daha sonra yeniden yenilediğimiz dilekçemize, aradan 12 gün geçtikten sonra haftanın son iş günü olan geçtiğimiz Cuma günü bir olur geldi. Ancak bizden tüm ekipmanlarını belediyenin tahsis etmesi kaydı ile olur verdiler. Belediye’nin de yasal olarak böyle durumlarda tahsis yetkisi olmadığından böyle bir belge söz konusu olamazdı ve biz bu tahsisi alamazdık. Bizim belediyeden aldığımız destek yazısı hiçe sayıldı. Bize verilen olur yazısı aslında olmaz yazısıydı. Bizim için Cuma günü gelebilecek bir olur yazısına ne kadar hazırlık yapabilirdik. Ancak olmadı. Biz Özgecan Aslan Meydanı’nda stantlar kuracak, sergiler açacaktık. Sahne ve konserler verilecekti, konuşmalar ve sinevizyon gösterileri yapılacaktı. Bu güzel etkinliğimiz bu şekilde engellenmiş oldu. Bize, Atatürkçülere engel koyanları kınıyoruz. Umarız bu yanlış tavırlarından dönerler. Bize her adımda önümüze taş koymaktan vazgeçerler diye umuyoruz”.    



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA