Erdemli Ziraat Odası zararlılarla mücadele parseli kurdu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Erdemli Ziraat Odası zararlılarla mücadele parseli kurdu


 

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, oda mühendisleri ve tarım danışmanları tarafından Akdeniz meyve sineği, trips ve beyaz sinekle mücadele kapsamında ’zararlılarla mücadele parseli’ kurduklarını söyledi.

Şahin, "Erdemli Ziraat Odası'nda görevli ziraat mühendislerimiz ve tarım danışmanlarımız gözetiminde şeftali, kiraz, kayısı ile bunların yanında narenciyede çiftçileri zarara uğratan Akdeniz meyve sineği, trips ve beyaz sinek için bir deneme parseli kurarak, çiftçilerin sorunlarına çare aramaya çalışıyoruz" dedi.Konuyla ilgili bilgi veren Şahin, "İlçemiz Erdemli'de yetiştirilen sert çekirdekli meyveler ile narenciye ürünlerinde Akdeniz meyve sineği, trips ve beyaz sinek üreticilerimizi ekonomik manada zararlara uğratmaktadır. İşte bu zararlılara karşı odamız ziraat mühendisleri ve tarım danışmanları tarafından zararlılarla mücadele deneme parseli kuruldu. Bu çalışmayla üreticilerimizin zararının en aza çekilmesi hususunda görevlilerimiz ellerinden gelen gayreti göstererek, konuya çözüm amacıyla araştırma yapmaktadırlar. Yapılan bu çalışma ile çiftçilerimiz daha az ilaçlama yapacaktır. Bu çaba ve gayret çiftçilerimizin kaliteli meyve yetiştirmeleri, ekonomik olarak kayba uğramamaları ve ürünlerini kolay pazarlayabilmeleri içindir" diye konuştu.Şahin, çalışmalardan elde edilecek  sonuçların çiftçilerle paylaşılacağını da kaydetti.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA