İstanbul’a var Mersin’e yok! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İstanbul’a var Mersin’e yok!


 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaşanan sel afetinin ardından megakente kısa süre içinde yardım ödeneği çıkartılmasını hatırlatan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin’i defalarca vuran doğal afetlere rağmen yeterli ödeneklerin aylar geçmesine rağmen hala kente ulaştırılmadığına dikkat çekti.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek; TBMM Genel Kurulunda yeni atanan bakanlar kurulu üyelerine seslendi. Yaptığı konuşmada geçtiğimiz günlerde İstanbul’u vuran sel afetini değerlendiren Şimşek, kısa süre için hükümetin mega kente afet yardımı yaptığını hatırlatarak aylar geçmesine rağmen onlarca afetin yaşandığı Mersin’e gerekli yardımların hala ulaştırılmadığını aktardı. Sözlerinin devamında kentte devlet tarafından eğitim, turizm, ulaşım ve altyapı çalışmalarında büyük aksaklıklarında yaşandığını kaydeden Baki Şimşek Bakanlar kuruluna çalışmalarda yaşanan eksikliklerin bir an önce giderilmesini istedi.

“MECBURİ GÖREVE GİDEN SUBAY VE POLİS EŞLERİNİN TAYİNLERİ YAPILMIYOR”

Tarım Bakanı AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın ilk ziyaretini, tarımın merkezi olan Çukurova’ya yapmasını ve tarımın sorunlarını yerinde görmesini isteyen Şimşek, daha sonra maliye bakanına seslendi. 2017 yılı Merkezi Bütçe Kanunu'na göre açıktan naklen atamalarda kontenjan ve kadro verilmediğini ve özellikle, üniversite hastanelerinde, eşleri doğuda, güneydoğuda tayini çıkan, görev yapan, mecburi göreve giden subay, astsubay ve polislerin eşlerinin tayinlerinin yapılmadığını belirten MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın mutlaka kadro açmasını ve bunlara ödenek ayırarak, tayinlerinin yapılmasını istedi.

“İSTANBUL’A ÖDENEK VAR MERSİN’E NEDEN YOK?”

Konuşmasında İstanbul’da önceki günlerde yaşanan sel afetine de değinen MHP’li Şimşek, uzun yıllardır AKP tarafından yönetilen İstanbul Büyükşehir Belediye yönetimi eleştirerek “Yeditepe'den oluşan, önü boğaz olan İstanbul'u Temmuz ayında sel basıyorsa doğal afet deyip geçemeyiz bunun sorumlusu otuz yıldır İstanbul'u yöneten siyasi idaredir. İstanbul'daki belediyelerin birçoğunu en az otuz yıldır aynı siyasi düşünceye mensup belediye başkanları idare ediyor ama, tedbir alınmadığı için, dereler kapatıldığı için, dereler işgal edildiği için İstanbul'u su basıyor. Tabii, İstanbul'da zararın devletimiz tarafından karşılanacağı söyleniyor ama geçtiğimiz aylarda Mersin'de de çok büyük bir doğal afet oldu, sel oldu ama Mersin doğal afet kapsamına alınmadı ve ciddi bir ödenek de ayrılmadı. İstanbul'u afet kapsamına alırken Mersin'in yaşadığı sorunların da tekrar gözden geçirilmesini ve Mersin'de tespit edilen zararın da karşılamasını talep ediyoruz” dedi.

“PAMUKLUK BARAJI İLE İLGİLİ ACİL TEDBİR ALINMASI GEREKİYOR”

Pamukluk Barajı'nın inşaatının da durduğunu hatırlatan Şimşek, “Müteahhit iflas etmiş. Bakanımız buradan geçtiğimiz yıl itibarıyla söz verdi, daha önce de birçok defa söz vermişti, 2013 yılında ‘Kurdelesini keseceğim, açılışını yapacağım’ demişti ama 2016-2017 yılları geldi. Ben bu kürsüden tekrar sesleniyorum: Bu barajla ilgili mutlaka ihalenin iptal edilmesi, yeni bir firmaya verilmesi ve ödenek gönderilmesini talep ediyoruz. Şimdi, bir baraj düşünün, barajın tünel inşaatı bitme aşamasına gelmiş, kanal inşaatları başlamış, sulamayla ilgili borular döşenmiş ama maalesef ortada barajın gövdesi yok. Barajın gövdesi olmadan biten tünel, döşenen borular ne işe yarayacak? Yani Nasrettin Hoca'nın türbesi gibi tabiri caizse, türbenin etrafı çevrilmiş ama kapısı yok. Hükümetin bununla ilgili acilen tedbir almasını ve gerçekten Mersin'in yarısını sulayacak olan, çok büyük bir proje olan, Türkiye'nin gövde yüksekliği olarak 3'üncü büyük barajı olan 165 metre yüksekliğindeki Pamukluk Barajı'nın gövde ihalesinin yenilenerek bir an önce bu barajın bitirilmesini talep ediyoruz” dedi

“TARSUS ÜNİVERSİTESİ İLE İLGİLİ VERİLEN SÖZLER UNUTULDU”

Konuşmasının son bölümünü kentteki turizm ve eğitim alanındaki çalışmalarda yaşanan aksaklıklara ayıran Baki Şimşek, “Birçok bakanımız, Başbakanımız geldi, bölgede sözler verdi. Mersin'de yapılan Akdeniz Olimpiyatları'nda gelecek sporcuların burada kalacağı söylendi ama henüz Kazanlı turizm bölgesinin, bırakın otellerin yapılmasını, yolu bile yapılıp bitirilemedi. Yine Çeşmeli otoban yolu için sözler verildi, yapılmadı. Tarsus Üniversitesiyle ilgili hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem Sayın Başbakanımız geldi, bölgede sözler verdi, bazı üniversitelerle ilgili görüşmeler Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçti, Bakanlar Kurulundan kararı çıktı ama Tarsus Üniversitesiyle ilgili bu yıl yine öğrencilerimiz tercih yapamayacaklar. Biz devletten para pul istemiyoruz, Tarsus'ta yapılan üniversitenin zaten Tarsus Ticaret Borsası ve belediye bütün arsasını, binalarını yapmaya talip, mevcutları da o yapmış, sadece kararını alın. Kent, üniversitenin bütün altyapı yatırımlarını ve binalarını yapmaya hazır” şeklinde konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA