Bu iddialar doğru mu? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bu iddialar doğru mu?


 

Mersin’in Silifke ilçesinde 190 dönümlük denize sıfır arazinin bakan yakını kişilere kiralanarak, ruhsat olmamasına rağmen villa inşaatı için harekete geçildiği, tesiste kadın ve erkekler için haremlik selamlık plaj inşa edileceği iddia edildi!

Mersin’in Silifke İlçesi’ne bağlı Yeşilovacık Mahallesi’nde 190 dönümlük devlet arazisinin özel bir  şirkete 49 yıllığına kiralanması ile hem denizin hem de oranının talan edildiği ortaya çıktı! CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyarak, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine, talana dikkat çekti.

RUHSAT VERİLMEDİ AMA İNŞAAT BAŞLADI!

Doğal güzellikleri ve cennet gibi koylarıyla bilinen, çam ormanlarının denizle buluştuğu ve iki doğal koyun iç içe olduğu alanın son günlerde iş makinalarının esareti altında kaldığını söyleyen Atıcı, “Milletimize ait olan 190 dönümlük bu doğa harikası orman alanının Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından özel bir şirkete 49 yıllığına kiralandığı bilgisi edinilmiştir. Orman alanında en az 30 adet 3’er katlı villa yapılması planlandığı ve ruhsat verilmediği halde inşaat faaliyetlerinin başladığı tespit edilmiştir. Orman Kanunu’nun kıyı ve sahil şeritlerinin durumunu düzenleyen ilgili maddesine aykırı bir biçimde sahil şeridine duvar çekildiği, denizde dolgu yapıldığı ve inşaat tabelalarının da asıldığı görülmektedir.

Hükümet yatırımları konusunda son derece geride kalan Mersin’in sahip olduğu doğal güzelliklerin de bu yolla yok edilerek rant aracı haline dönüştürülmesi,  kamuoyunda ‘talan ve peşkeş’ algısı uyandırmaktadır.

Bununla birlikte bu ormanlık alanın bakanlardan birinin akrabalarına verildiği, plaj kısmının ise ikiye bölünerek erkekler ve kadınlar plajı haline getirileceği iddia edilmektedir.

HAREMLİK SELAMLIK PLAJ MI YAPILACAK?

Buna göre; Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait olan bu arazi hangi yöntemle, kaç yıllığına ve kim/lere kiralanmıştır? Bu alanın kira bedeli ne kadardır? 190 dönümlük mesire alanına 3’er katlı 30 villanın yapılacağı, ayrıca çadır ve karavan tesislerinin de ekleneceği doğru mudur? Mesire alanı içinde bulunan iki doğal koyun, hazırlanan projeye göre ‘Erkekler ve Kadınlar’ plajı olarak ayrıldığı iddiaları gerçek midir? İlgili belediye tarafından henüz bir ruhsatlandırma işlemi yapılmamasına rağmen, kanunsuz şekilde yapılan inşaat çalışmalarıyla ilgili herhangi bir yasal işlem yapılmış mıdır? Ormanlık alanı kiralayanlar arasında bakan akrabaları olduğu iddiaları doğru mudur?”. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA