Cezasını buldu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Cezasını buldu!


 

Kızkalesi’nde, yanında çalışan Suriyeli ailenin 2 küçük kızına cinsel istismarda bulunmak suçundan yargılanan kafe işletmecisi A.K, çocuğun cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından toplam 24 yıl 2 ay hapis cezası aldı. Ancak aile mahkemenin cezayı alt sınırdan vermesi nede

Haber Merkezi

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi Mahallesi’nde geçen yıl yaşanan utanç verici olayda çocuk istismarcısı A.K. cezasını buldu.

Bölgenin tanınmış ailelerinden birine mensup olan kafe işletmecisi A.K  (55), işyerinde ve meyve bahçesinde çalışmak üzere bir Suriyeli aileye iş verdi. Ancak 2017 yılı Ağustos ayında ailenin 10 yaşındaki kızı L.H ve 7 yaşındaki kızı S.H’yi, ‘İncir bahçesinde çalışacakları’ bahanesiyle ailelerinden alan A.K. çocukları evine götürerek 10 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu.

Çocukların durumu ailelerine anlatması ile ortaya çıkan olay ile ilgili aile güvenlik güçlerine başvururken, A.K ve ailesinin olayı kapatmak istediği iddiaları gündeme geldi. Ailenin konuyu yargıya taşıması ile A.K hakkında Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında dava açıldı.

Davanın önceki gün görülen son duruşmasında Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık A.K’yi, L.H’ye uyguladığı cinsel istismar fiilinden dolayı eylemine uyan suçun en alt sınırı olan 16 yıl ceza verdi ve cezayı yarı oranında artırarak 24 yıla çıkardı. Ancak mahkeme, sanığın ‘sosyal ilişkileri, olaydan sonra ve mahkeme sürecindeki davranışlarını’ dikkate alarak cezada 6’da bir oranında indirime gitti ve neticeden 20 yıl hapis cezasına hükmetti.

Mahkeme ayrıca, sanık A.K’nin, mağdur çocuk L.H’yi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan, eylemine uyan suçun en alt sınırı olan 1 yıl hapis cezası verdi ve cezayı 2 yıl artırarak 3 yıla çıkardı. Ancak mahkeme bu ceza kararında da sanığın ‘sosyal ilişkileri, olaydan sonra ve mahkeme sürecindeki davranışlarını’ dikkate alarak cezada 6’da bir oranında indirime gitti ve neticeden 2 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti.

CEZASI İNDİRİMLERLE DÜŞTÜ!

Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık A.K’nin, 7 yaşındaki S.H’yi hürriyetinen yoksun kılma suçundan da 1 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına, cezanın bir kat artırılarak 2 yıl hapis cezasına hükmetti. Mahkeme bu kararında da aynı gerekçelerle 6’da bir oranında indirime gitti ve 1 yıl 8 ay cezaya hükmetti. Mahkeme, sanığın pişman olduğu, bir daha aynı eylemi yapmayacağı kanaatine de vardı ve bu cezada ertelemeye gitti.

Böylece sanık A.K, çocuğun cinsel istismarı ve hürriyetten yoksun kılma suçlarından toplam 24 yıl 2 ay ceza aldı, bu cezanın 1 yıl 8 aylık kısmında ertelemeye gitti.

İNDİRİME İTİRAZ EDİLECEK!

Mağdur çocukların avukatı Burcu Düzen Gürler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kararı olumlu bulduklarını ancak sanığın yararlandığı indirimlere karşı hukuksal süreci devam ettireceklerini açıkladı. “Sanığın hiçbir indirimden faydalanmaması gerekiyordu” diyen Gürler, “Cezalar en alt sınırdan verildi. Dava sürecinde, hizmet ilişkisinden doğan güvenin kötüye kullanılmasından dolayı da sanığın cezalandırılması gerektiğini düşünüyorduk. Çünkü çocukların ailesi, uzun süredir A.K’nin yanında çalışıyordu ve sanık ailenin güvenini kötüye kullanmıştı.  Hem hizmet ilişkisinden doğan güvenin kötüye kullanılmasıyla ilgili itirazımızı, hem cezaların alt sınırdan verilmesine ve indirime gidilmesine karşı itirazlarımız için gerekli yasal yollara başvuracağız” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA