Çimsa Mersin’de çocuklara yaz kampı düzenledi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çimsa Mersin’de çocuklara yaz kampı düzenledi


 

Çimsa’nın, geleceğin mimarı çocuklara yönelik olarak hayata geçirdiği ‘Yaz Çocukları’ kurumsal sosyal sorumluluk projesi Mersin’de tamamlandı. 26 çocuğun katılımıyla gerçekleşen projede uzman eğitmenler, çocukların; sosyal, kültürel, fiziksel ve duygusal gelişimlerine katkı sağladı.

Sabancı iştiraki olan Çimsa tarafından 7 yıldır her yaz Niğde Fabrikası’nda gerçekleştirilen ‘Yaz Çocukları’ kurumsal sosyal sorumluluk projesi, bu yıl Mersin’de ikinci kez hayat buldu. Yaz Çocukları, spordan dansa, dramadan kişisel gelişime kadar birçok farklı alanda hazırlanan eğitim programları ile eğlence dolu iki hafta geçirirken, gelişimlerine de katkı sağladı.

 Çimsa’nın ‘Yaz Çocukları’ kendilerini ve çevrelerini keşfetme fırsatı yakaladı

Alanında uzman 4 drama eğitmeni ve 4 spor eğitmeni tarafından 7-8 yaş grubundaki çocuklara özel olarak hazırlanan, yaratıcı drama, yaratıcı dans, ritim, algı-dikkat çalışması, basketbol, voleybol ve koordinasyon dersleri çocuklar tarafından ilgiyle karşılandı. Yaratıcı drama, yaratıcı dans ve spor aktiviteleriyle çevrelerinin ve bedenlerinin farkına varma, empati kurma becerilerinin desteklendiği eğitimlerde, ‘Yaz Çocukları’nın hayal gücü ve takım bilincinin arttığı gözlemlendi.

‘Yaz Çocukları’ projesi ile çocukların zihinsel ve bedensel koordinasyon becerileri de gelişiyor

Çimsa, ‘Yaz Çocukları’ projesi ile çocukların zihinlerinde sevgi ve saygı gibi soyut kavramları pekiştirmeyi, doğaya ve çevreye karşı olan duyarlılıklarını artırmayı, farklı olay ve durumlarda zihinsel ve fiziksel olarak birbirleriyle uyum sağlamalarını hedefliyor. Yaz Çocukları, eğitimler sonunda keyifli anılar biriktirerek, yeni bir bakış açısı kazanıyor.

Ayrıca, eğitimlerde beden dili kullanma, kural belirleme, algı-dikkat çalışması ve grup oluşturma becerilerinin geliştirilmesi ile enerjilerinin ve içsel heyecanlarının artırılması hedefleniyor. Spor aktivitelerinin de sıklıkla yer aldığı eğitimlerde, Yaz Çocukları bir yandan basketbol ve voleybolun temel kurallarını öğrenirken, diğer yandan sporun hayatımızdaki önemini kavrayarak, fiziksel becerilerini geliştiriyor. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA