Atıcı’dan çarpıcı öneri: | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Atıcı’dan çarpıcı öneri:


 

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, TBMM İçtüzüğü’nde yapılacak kınama ve para cezası değişiklikleri ile ilgili olarak, “Kınama ve para cezası da yetmez, ağzına da acı biber sürelim” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, TBMM Anayasa Komisyonu’nda görüşmeleri süren İçtüzük değişiklikleri ile ilgili söz alarak bir konuşma yaptı. İktidar partisi üyelerinin zorlama ile değişiklik yapmak istediklerinin altını çizen Atıcı, “Yapılan her türlü zorlama size yol su elektrik olarak dönecek. Yarın muhalefete düştüğünüzde ‘Yandım Allah diyeceksiniz’” dedi. Atıcı, özetle şunları söyledi: “Bizim sesimizi kısacağınıza hakikaten inanıyor musunuz? Yok efendim 3 dakika falan. Biz bir dakika konuşuruz yeri göğü inletiriz. Bizi zorlayacağınızı falan düşünüyorsanız, bizim geçmişimize bakın. Akıllı insanlar yaptıkları hatalardan ders alırlar. Geçmişte bu hatalar yapıldı. Siyaseti uzlaşma sanatı olmaktan çıkarmayın. Vallahi zulümle bir şey olmaz, vallahi sopayla bir şey olmaz.

“BİZ DÜŞMAN MIYIZ?”

Konuşmadığımız yasaları aynı yasama döneminde değiştirdiniz. Konuşmaktan ne zarar gelecek, biz düşman mıyız? Konuşacağız arkadaşlar, Meclis’te olmazsa sokakta konuşacağız. Cezalar getiriyorsunuz. Küfretmek ya da fiili saldırıda bulunmak çok yanlıştır. Türk milletinin ortak tarihi ve geçmişine hakaret ve ithamlar kınama ve para cezası getirilir diyorsunuz. Ortak tarihimize hakaret edilmez, buna asla izin vermeyiz, tartışırız, eleştiririz ayrı konu. Ama itham dediğiniz zaman itham ederiz. CHP iktidarı döneminde ‘şunu yapmıştır’ dediğiniz zaman dediğinizde, bu tespittir,  bu itham olur. Diyeceksiniz tabi.

“ÜÇ KURUŞ PARA FEDA OLSUN”

Devleti yönetmişsek eğer, bunlarla yüz yüze geleceğiz. Bugün siz yönetiyorsunuz. Geçmişte yaptığınız bir şeyi itham edersek bizi kınama cezası ile cezalandıracaksınız. Yetmedi para cezası ile cezalandıracaksınız. Kınama ve para cezası da yetmez, ağzına da acı biber sürelim. İçtüzüğe yazalım. Ağzına acı biber sürülsün, bunlar bir işe yaramaz. Allah’ın verdiği bir can var.  Üç kuruş para cezası mı vereceksiniz, feda olsun. Parası neyse öderiz. Bizi bu duruma getirmeyin, yiğitlikte üstümüze yoktur. Birbirimize yiğitlik yapmayalım. Aklın yolunu bulalım.” (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA