Akdeniz’de kayyumdan 7/24 cenaze hizmeti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz’de kayyumdan 7/24 cenaze hizmeti


 

Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, mahalle muhtarlarıyla tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıda Başkan Pamuk, mahalle muhtarlarının talep ve sorunlarını değerlendirdi.

Akdeniz Kaymakamı ve belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk, ilçe sınırları içerisinde bulunan mahalle muhtarlarıyla tanışma toplantısı düzenledi. Akdeniz Belediyesi'nin konferans salonunda düzenlenen toplantıya mahalle muhtarlarının yanı sıra Kaymakamlık ve Belediye birim müdürleri katıldı. Kentin tamamını ilgilendiren sorunlarla ilgili görüş belirten muhtarlar, aynı zamanda yeni park ve yeşil alanlar, parklara kamera sistemleri, taziye evi, spor sahaları, numarataj eksiklikleri, tarım arazileri yollarının iyileştirilmesi gibi kendi mahallelerine özgü taleplerini de dile getirme olanağı buldular.

Muhtarların taleplerini dikkatle dinleyen ve ilgili birim müdürlerine not aldıran Kaymakam Pamuk, “Muhtarlarımızla birlikte bir tanışma toplantısı düzenlemek istedik. Bunu ilk olarak kendi belediyemizde yapmayı düşündük. Bunun yanı sıra mahallelerimizi tek tek ziyaret  ederek vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Bununla ilgili bir planlama yapıyoruz. Gecen  hafta itibari ile bazı mahallelerimizde vatandaşlarımızla bir araya geldik. Ama bundan sonra bu mahalle ziyaretlerimizi daha da sık yapmayı hedefliyoruz” dedi.

“MUHTARLARIMIZ MAHALLELERİMİZİN EN CEFAKÂR TEMSİLCİLERİDİR”

23 yıllık meslek hayatında Türkiye'nin dört bir yanında görev yaptığını ve bu süreçte muhtarlar ile güzel diyaloglar gerçekleştirdiğini ve muhtarların kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu  dile getiren Muhittin Pamuk, “Sadece muhtarlarımızı buraya toplayarak bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Vatandaşlarımızla da bir araya gelerek değerlendirme yapmak istiyorum. Bu önümüzde ki süreçte bunu gerçekleştireceğiz.  Genel olarak ise, tüm vatandaşlarımızı kucaklayacak bir belediye anlayışı içerisinde olacağız. Muhtarlarımız vatandaşa en yakın birimimizdir.  23 yıllık kaymakamlık hayatımda muhtarlarımızla son derece önemli ve güzel diyaloglarımız oldu.  Ben hep şunu söyler ve dile getiririm, muhtarlar mahallelerimizin en cefakâr temsilcileridir” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ EN ÜCRA MAHALLEYE HİZMET GÖTÜRMEK”

İlçe sınırları içerisinde bulunan en ücra mahallelere kadar hizmet götürmeyi hedeflediklerini söyleyen Kaymakam Pamuk, “Belediye olarak ilçemizde bulunan en ücra mahallemize kadar sorunların çözümü konusunda gerekli çalışmayı yürüteceğiz.  Tabi ki, bir anda bütün sorunlarında bir anda çözülmesi mümkün değildir. Bu sorunların çözümünü bir planlama dâhilinde tüm mahallelerimize hizmet anlamında dokunuşlar yapacağız. Ama bu yılın sonuna kadar belediyemizin bir hizmetinin bütün mahallelerimize ulaşacaktır" şeklinde konuştu.

İlave kaynaklar ile birlikte alt yapı, asfalt ve kaldırım konusuna öncelik gösterileceğinin altını çizen başkan Pamuk,"Asfalt ve kaldırım konusunda özellikle ana arterler ve sıkıntılı yerlere başlattığımız çalışmaların yarım kalmaması adına büyük özen göstereceğiz. Belediye olarak harcamalarımızı gözden geçiriyoruz. Belediyeden tasarruf ettiğimiz kaynaklarımızı yine vatandaşa hizmet etme noktasında kullanacağız. Tabi tüm mahallelerimizin sokaklarının alt yapılarını bir anda yapmamız mümkün değil” diye konuştu.

“TÜM PARKLARIMIZDA BAKIM ONARIM ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ”

Turgut Reis Mahalle muhtarı Ahmet Eldeniz, Mahallesine 30 yıldır herhangi bir hizmet gelmediğini kayyumdan sonra hizmet gelmeye başladığını söyledi. Bu anlamda belediye yetkililerine teşekkür ederek, mahallesinde yıkılmayı bekleyen virana bir yapının olduğunu ve yıkılması için Kaymakam Pamuk’a iletti. Pamuk ise, özel mülkiyet olup olmadığını araştırılıp yıkımının en kıza sürede yapılması konusunda Fen işleri müdürüne talimat verdi. Kaymakam Pamuk, “Mahallelerimize bulunan virane görünümlü evleri araştırıp yıkımını gerçekleştireceğiz. Bunun yanı sıra mahallelerimiz de bulunan yaklaşık 160 parklarımızın tamamında bakım ve onarım çalışması yapacağız” dedi

“SORUNLAR YERİNDE TESPİT EDİLİYOR”

Yeşilçimen Mahalle muhtarı, kendilerini bir araya getirerek sorunları ve talepleri dinlediği için Muhittin Pamuk’a teşekkür etti. Muhtarın mahallesinde bulunan caminin boyasının yapılması gerektiğini ve bu konuda belediyeden destek istediğini söylemesi üzerine Pamuk da,  “Yeşilcimen mahallesine göreve ilk geldiğinde ziyaret ettiklerini ve caminin sorununu kendisinin gördüğünü söyleyerek, caminin boyanmasının en kısa zamanda başlanacağını söyledi. 

“CENAZE HİZMETLERİNE VE YAŞLI BAKIM HİZMETLERİMİZE AĞIRLIK VERECEĞİZ”

Belediye olarak cenaze işlemlerine daha fazla kaynak ayıracaklarını ve 24 saat vatandaşa hizmet sunmayı planladıklarını söyleyen Kaymakam Pamuk, “Cenaze hizmetlerinde ekibimiz gece ve gündüz demeden görev başında olacak. Bu hizmetler içerisinde, masasından tutunda çadırına kadar hizmet sunmayı planlıyoruz. Önümüzdeki süreçte yine farklı hizmetler sunmayı da hedefliyoruz. Birde, evde yaşlı bakım hizmetimiz başladı. Evinde yaşlısı ve engeli olan vatandaşımızın her türlü kişisel bakımını gerçekleştiriyoruz. Bu hizmetimizi daha da arttıracağız. Ama muhtar arkadaşlarımızda bizlere evinde yalnız yaşayan veya engelli vatandaşlarımızı bizlere bildirirse gerekli hizmetlerimizi onlara ulaştırırız” dedi. Toplantı daha sonra toplu hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA