Yardım kolilerine ne oldu? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yardım kolilerine ne oldu?


 

Tarsus Kaymakamlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bağışlanan 30 Bin parçalık kıyafet ile 750 yardım kolisinin AKP Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül’ün talimatı ile bekletildiği iddiası kentte tartışma yarattı.

Mehmet Nabi Batuk

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk’e göre; Tarsus Kaymakamlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bağışlanan 750 yardım kolisi ile Ramazan Bayramı öncesinde LCW tarafından bağışlandığı iddia edilen 30 Bin parçalık kıyafet’in AKP Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara aylardır dağıtılmayarak bekletildiği iddiası kent gündemine bomba gibi düştü.

“KAYMAKAM ÜNAL, GERİ DÖNÜŞ YAPACAĞINI SÖYLEDİ”

İhtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması için bağışlanan 30 bin parça kıyafet ve 750 adet yardım kolisinin akıbetinin bilinmediğini öne süren CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, konuyla ilgili olarak Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ile görüştüklerini ancak bir yanıt alamadıklarını ifade etti. Kaymakam Ünal’a “LCW firmasından gelen 30 bin parça kıyafet nerede saklanmaktadır? Bahsi geçen 750 yardım kolisinden şimdiye kadar hiç dağıtıldı mı? Eğer dağıtım yapıldıysa neden kamu oyu paylaşılmadı? Bu kıyafetler neden Tarsus Belediyesi Sosyal Market projesi için teslim edilmiyor ? Tarsus Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Gül'ün yardım kolileri ile ne alakası var? Bu iş siyasi malzeme olarak mı kullanılacak?” gibi sorular yönelttiklerini belirten Ali İlk, Ünal’ın araştırma yaptıktan sonra kendilerini bilgilendireceklerini söyledi.

“KENDİ YANDAŞLARINA DAĞITMAK İÇİN GİYSİLERİ BEKLETİYORLAR”

Tarsus’da Ramazan Ayından beridir sosyal yardım projeleri ile ilgili olarak bir duraksama yaşandığını ancak kentte projelerin neden duraksadığının merak ettiklerini belirten CHP Tarsus İlçe Başkanı İlk, “Bizim burada birçok yardım malzemesi toplanıyor ve Sosyal Market ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyordu. Tarsus Belediye Meclis üyelerinin ortaklaşa ihtiyaç sahibi vatandaşlara giysi ve erzak toplayıp vatandaşlara orada dağıtıyorlardı. Son olarak Ramazan Bayramı öncesinde LCW firması kullanılmayan giysileri ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılsın diye Sosyal Yardımlaşma Kurumuna ulaştırdı. Bu aşamadan sonra bizim duyumlarımıza göre, AKP İlçe Başkanı İbrahim Gül tarafından bu giysiler dağıtılmamak üzere bir tarafta bekletiliyormuş. Sırf kendi yandaşlarına dağıtmak için bu giysileri dağıtmadan bir tarafta bekletiyorlar” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : Ecem - Tarih : 18/11/2020 - 21:38:11
    Evet aynen oyle biz gittigimiz zaman yardim icin boyle bir yardim.yok deyip gonderiyorlar bana verdikleri koli boceklenmisti kendi vatandaslarina ayitiliyor bizimde cocuklarimiz var okadar insanin günahina giriyor biran once el atilmasi lazim


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA